ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ για το hot spot τον Γιάννη Μπαλάφα ο Δήμαρχος Μίμης Φωτόπουλος


Ο Δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, διαψεύδει τον Υφυπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Μπαλάφα, κάνοντας λόγο για «διαρροές», «μη κατανόηση» ή… «σκόπιμη μη κατανόηση», απαντώντας στο επίσημο δελτίο Τύπου του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., που δημοσίευσε το epoli.gr και σύμφωνα με το οποίο, «…ο Δήμαρχος προσπαθεί να δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή» και ότι, «…το Υπουργείο Εσωτερικών και ο ίδιος προσωπικά (σ.σ. Γ. Μπαλάφας) θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή», με ηλεκτρονική αλληλογραφία του προς το epoli.gr.
Ο Δήμαρχος κάνει λόγο για «τακτικές που είναι γνωστές» και «δεν περνάνε πια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και συμπληρώνει:

«Την απάντηση για το εάν θέλουμε ή όχι να γίνει το κέντρο στα Διαβατά, θα τη δώσει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία στενού συνεργάτη του Δημάρχου με το epoli.gr, αργά το βράδυ της Πέμπτης, μας έγινε σαφές ότι, ο κ. Φωτόπουλος δεν καταφέρεται κατά του epoli.gr. «Αυτό φαίνεται και από το ύφος της ανακοίνωσης του Δημάρχου», μας τονίστηκε χαρακτηριστικά, ενώ επισημάνθηκε πως, η συνάντηση του Δημάρχου Δέλτα με τον Υφυπουργό ΕΣ.Δ.Α. ήταν στο πλαίσιο σειρά σειράς συναντήσεων του, προκειμένου και μόνο να ενημερωθεί για το θέμα της κατασκευής ή όχι hot spot προσφύγων/μεταναστών στην περιοχή των Διαβατών.

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Δημάρχου Δέλτα

“Εάν η επίσκεψή μου στον Υφυπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Μπαλάφα, προκειμένου να ενημερωθώ μιας και οι αρμόδιοι υπουργοί απαξίωσαν να το κάνουν, εκλαμβάνεται ότι θέλουμε να γίνει το κέντρο μετεγκατάστασης στα Διαβατά, τότε ο διαρρέων δεν κατάλαβε ή έκανε πως δεν κατάλαβε.

Με διαρροές δε λύνονται τέτοια θέματα. Οι τακτικές αυτές είναι γνωστές. Αλλά δεν περνάνε πια. Λυπάμαι πολύ για το επίπεδο.

Την απάντηση για το εάν θέλουμε ή όχι να γίνει το κέντρο στα Διαβατά, θα τη δώσει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα.

Παρακαλώ για την άμεση δημοσίευση – διάψευση του δημοσιεύματος με τίτλο «Δήμαρχος ΖΗΤΑ τη δημιουργία hot spot στην περιοχή του!»

Ευθύμιος Φωτόπουλος, Δήμαρχος Δέλτα”

Πηγή