Θεμελιώθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαγνησίας


Θεμελιώθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαγνησίας

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαγνησίας θεμελίωσαν σήμερα ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μαγνησίας Σοφία Καραπαύλου.Ένα σχολείο που έρχεται για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για σχολική στέγη της Μαγνησίας.

 

Οι δηλώσεις του δημάρχου

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε τις προηγούμενες διοικήσεις, από τις οποίες παρέλαβε, όπως χαρακτηριστικά είπε και υλοποιεί το έργο αυτό. Ο κ. Φωτόπουλος τόνισε ότι μαζί με την ολοκλήρωση του δημοτικού σχολείου ο εργολάβος αναλαμβάνει και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου (ασφαλτοστρώσεις, κρασπεδώσεις κλπ) «για να μπορέσουμε πραγματικά να δώσουμε ένα αξιοπρεπή σύγχρονο χώρο στα παιδιά, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς».

 

3 Πρώην Δήμαρχοι Παρόντες στην θεμελίωση

Παρόντες στη θεμελίωση ήταν, μεταξύ άλλων,  η Αντιπεριφερειάρχης Γερακίνα Μπισμπινά, οι πρώην δήμαρχοι Σπύρος Σταματάκης, Γιώργος Γλώσσης και Μιχάλης Σελβίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαριάνθη Δημοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Βαμβάκος και Βαλάντης Παπαγεωργίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Ρήγας, Παναγιώτης Καλτσίδης και Κυριακή Κουκούλη.

 

Ένα σχολείο βιοκλιματικού σχεδιασμού

Όσον αφορά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, προϋπολογισμού 2,815 εκατ. ευρώ, είναι ένα υπερσύγχρονο σχολικό κτίριο βιοκλιματικού σχεδιασμού, που προστίθεται σε μια σειρά έργων για την επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης στο δήμο Δέλτα μεταξύ των οποίων το υπό ανέγερση 3ο Νηπιαγωγείο Ν. Μαγνησίας και η ολοκλήρωση του 4ου Γυμνασίου Εχεδώρου (Ν. Μαγνησία).

 

Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2017 και θα περιλαμβάνει:
Υπόγειο: πάρκινγκ και αποθήκες, λεβητοστάσιο
Ισόγειο: αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, φαγητού και κουζίνας, wc και χώρος εσωτερικός διαλειμμάτων
Α’ όροφος: 4 αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο διευθυντή και γραμματείας, γραφείο διδασκάλων, wc και 2 κλιμακοστάσια
Β’ όροφος: 2 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρι πληροφορικής, ξένων γλωσσών, αισθητικής αγωγής, βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο και βεράντα
Η συνολική επιφάνεια κτίσματος θα είναι 1720 τμ (χωρίς το υπόγειο), ενώ η αυλή περί τα 3.000 τ.μ. ενώ προβλέπεται και η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ με κερκίδες.

 

160707 ΝΕΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ2a

160707 ΝΕΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ1a

160707 ΝΕΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ5a

160707 ΝΕΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ4a

160707 ΝΕΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ3a