Απάτη εις βάρος των ρυζοπαραγωγών των Νομών Θεσσαλονίκης και Ημαθίας


Το συνολικό ύψος της ζημιάς ανέρχεται σε 590.000 ευρώ.

Σε μια ακόμα εξιχνίαση υπόθεσης εξαπάτησης αγροτών του νομού Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια εταιρεία εμπόρου ρυζιού που ήδη βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με αγρότες του νομού για «φέσι» 15 εκ. ευρώ  φέρεται να εμπλέκεται σε μια ακόμα ανάλογη υπόθεση με μικρότερο ωστόσο ποσό.

Ως παθόντες εμφανίζονται 22 αγρότες, ενώ ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα από 23 έως 62 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματική απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, ως διαχειριστές εταιρείας εμπορίας αγροτικών προϊόντων, την οποία παρουσίαζαν ως εδραιωμένη στην αγορά αγροτικών προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό, με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα, κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των αγροτών, πείθοντας τους να προβαίνουν στην πώληση της αγροτικής τους παραγωγής (ρύζι – καλαμπόκι), από το 2014 έως το 2017, χωρίς όμως να καταβάλλουν το ανάλογο αντίτιμο των προϊόντων.

Το ύψος της συνολικής ζημίας που προκλήθηκε στους παθόντες από την παραπάνω παράνομη δραστηριότητα, υπερβαίνει τις 593.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Πηγή: thessnews.gr