Ρυζοκαλλιεργητές: Πίστωση χρόνου ζητά η εταιρεία που τους χρωστά 15.000.000 ευρώ


Οι παραγωγοί είχαν ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση.

Όπως είχε γράψει το deltanews σε παλαιότερο άρθρο το «φέσι» φτάνει στα 15 εκ. ευρώ με τους ρυζοπαραγωγούς του Δήμου Δέλτα και του κάμπου της Θεσσαλονίκης να έχουν ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση.

«Δεν θα χάσουν τα λεφτά τους», διαβεβαίωσε σήμερα ο έμπορος ρυζιού και διαχειριστής της εταιρείας, Δημήτρης Κανάκας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ζήτησε πίστωση χρόνου. Επανέλαβε ότι η επιχείρηση «δεν πάει για πτώχευση» και επανέλαβε ότι η αδυναμία πληρωμής των παραγωγών οφείλεται αποκλειστικά και μόνο «σε έλλειψη οικονομικής ρευστότητας».

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως τους παραγωγούς και τη δυσκολία στην οποία έχουν περιέλθει. Προσπαθούμε να αποδεσμεύσουμε ρύζι, αλλά και άλλα προϊόντα, αξίας πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ. Θέλουμε πίστωση χρόνου. Δεν θα χάσουν τα λεφτά τους» υπογράμμισε ο κ. Κανάκας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κ. Κανάκα, η έλλειψη ρευστότητας και η καθυστέρηση πληρωμής των ρυζοπαραγωγών προέκυψε από την ακύρωση συμφωνίας ύψους 9 εκατ. ευρώ, η οποία αφορούσε την εξαγωγή 12.500 τόνων ρυζιού στη Λιβύη. «Δεν έχουμε καταστραφεί. Ζητήσαμε επανειλημμένα από τους παραγωγούς με τους οποίους συνομιλούμε και συνεργαζόμαστε για περισσότερα από δέκα χρόνια, να βάλουν πλάτη να ξεπεράσουμε τη δυσκολία» σημείωσε και προσέθεσε ότι η εταιρεία λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια και τα τελευταία τρία ο τζίρος της διαμορφώνεται σε 17,5 εκατ. ευρώ. «Δεν έχουμε τραπεζικό δανεισμό, ούτε και χρωστάμε στο κράτος, ενώ συνεργαζόμαστε με 2.500 προμηθευτές και παραγωγούς. Στηρίζουμε την αγροτική οικονομία στην ευρύτερη περιοχή και με την πρώτη δυσκολία κάποιοι μας σταυρώνουν;» διερωτήθηκε και διευκρίνισε ότι στόχος της διοίκησης είναι να ζωντανέψει και πάλι την εταιρεία εντός ελληνικών συνόρων και «θα το κάνουμε».

 

Πηγή: thessnews.gr