Αποφοίτησαν από… τη Σχολή Γονέων Χαλάστρας


Αποφοίτησαν από… τη Σχολή Γονέων Χαλάστρας

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων της Σχολής Γονέων Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα μετά από οχτώ συναντήσεις, που πραγματοποιούνταν κάθε Τετάρτη σε αίθουσα του Δημαρχείου Χαλάστρας. Η θεματολογία υπήρξε ποικίλη και περιλάμβανε θέματα όπως η επικοινωνία, η επιθετικότητα, η πειθαρχία, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η συνεργασία σχολείου – οικογένειας, η διαχείριση της απώλειας και άλλα.

Η Σχολή Γονέων Χαλάστρας συνεχίζεται μέχρι και τον Μάιο με ανοιχτές πλέον ομιλίες, στις οποίες είναι προσκεκλημένοι όλοι οι γονείς. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση και ομιλητές θα είναι επιστήμονες και επαγγελματίες ειδικοτήτων που αφορούν την υγεία και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Πρώτη προσκεκλημένη του δευτέρου κύκλου της Σχολής Γονέων Χαλάστρας θα είναι η ψυχολόγος Μαλάμα Σουμπάρα την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 στις 17.30 και θα μιλήσει για την «Ανάπτυξη της διεκδικητικής συμπεριφοράς των παιδιών».

Η Σχολή Γονέων διοργανώθηκε για πρώτη χρονιά από τον Δήμο Δέλτα και την ψυχολόγο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», Χριστίνα Κουκουρίκη, και συμμετείχαν με συνέπεια 12 μητέρες σε μία σειρά κλειστών βιωματικών σεμιναρίων. Οι συμμετέχουσες μητέρες βρήκαν πολύ ενδιαφέροντα και τα θέματα των σεμιναρίων και την κοινωνικοποίηση μεταξύ των μητέρων.

Κάποια από τα σχόλια αξιολόγησης των συμμετεχόντων στην τελευταία συνάντηση  ήταν: «μου άρεσαν τα θέματα, οι βιωματικές ασκήσεις και οι νέες γνώσεις», «μου άρεσαν η ανταλλαγή απόψεων, η συζήτηση και η συνεργασία που υπήρχε», «μου άρεσε το μοίρασμα εμπειριών, ανησυχιών και προβληματισμών», «το θετικό κλίμα και ο αλληλοσεβασμός», «η γνωριμία με άλλες μανούλες», «η εχεμύθεια και το δέσιμο της ομάδας».