Απομακρύνονται τα μπάζα και τα ογκώδη από το οικισμό “Αγία Σοφία”


Στην περιοχή είχαν συσσωρευτεί τόνοι μπάζων και ογκωδών υλικών.

Από το πρωί της Τετάρτης άρχισε η εκστρατεία αποκομιδής των τεράστιων  όγκων μπαζών και ογκωδών απορριμμάτων  από τις παρυφές του οικισμού Αγία Σοφία με μηχανήματα που μίσθωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επί τόπου βρέθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν έως ότου καθαρίσει όλη η περιοχή και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες θα γίνεται η αποκομιδή των μπαζών από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης από την ώρα που ανέλαβε την διοίκηση του  δήμου είχε θέσει ως προτεραιότητα την καθαριότητα της περιοχής. Είχε προηγηθεί σύσκεψη με τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας ενώ από τα μέσα Σεπτεμβρίου βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με την διεύθυνση πολιτικής Προστασίας  της ΠΚΜ και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ Βούλα Πατουλίδου προκειμένου να βρεθεί  λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία επί χρόνια.

«Είχα συνεννοηθεί με την περιφέρεια να κάνουμε αυτό το τεράστιο έργο με το οποίο ανακουφίζουμε όλη την περιοχή δημότες κατοίκους και τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες διότι τα τελευταία χρόνια αυτή η περιοχή έχει γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος δυστυχώς έρχονται τα βράδια και πετάνε μπάζα και ογκώδη αντικείμενα» τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και υπογράμμισε: «Ξεκινάει σήμερα αυτή η μεγάλη προσπάθεια από την Περιφέρεια μετά από συνεννοήσεις που είχαμε κάνει με την κυρία Πατουλίδου και φιλοδοξούμε σε έναν μήνα μέσα να ολοκληρωθεί η αποκομιδή των μπαζών ώστε η περιοχή να παραδοθεί στο δήμο μας  καθαρή.Με αυτόν τον τρόπο ο οικισμός θα απελευθερωθεί από τα όποια περιβαλλοντικά προβλήματα έχουν προκληθεί με την συσσώρευση αυτού του τεράστιου όγκου μπαζών  ενώ ευελπιστούμε οι κάτοικοι του οικισμού να συμβάλλουν ώστε να διατηρηθεί ο χώρος καθαρός μετά το τέλος της εκστρατείας».

Στην περιοχή έχουν συσσωρευτεί χιλιάδες τόνοι μπαζών που θα απομακρυνθούν και θα εναποτεθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.