Άρχισαν τα Κουλακιωτικα 2016


Ξεκίνησαν τα Κουλακιωτικα 2016

Άρχισαν χθες 23-9-2016 οι τετραήμερες εκδηλώσεις «ΚΟΥΛΑΚΙΩΤΙΚΑ 2016» που οργανώνει και εφέτος η Φιλόπτωχος Αδελφότης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Χαλάστρας.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρα περιελάμβανε τη μεταφορά, με τη συνοδεία ιππέων, της εικόνος του Αγίου Δημητρίου από την εκκλησία του Τσαλίκοβου στην πλατεία της Χαλάστρας και την υποδοχή της μαζί με την εικόνα της Παναγίας της Κουλακιώτισας από τους τοπικούς ιερείς τις τοπικές αρχές και των πιστών. Στη συνέχεια αφού η εικόνα του Αγίου με τη συνοδεία των ιππέων περιφέρθηκε  τους κεντρικούς δρόμους της Χαλάστρας κατέληξε στην εκκλησία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Χαλάστρας όπου επακολούθησε πανυγυρική θεία λειτουργία.

Η εκδήλωση τελείωσε με παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο του ναού από το μικτό τμήμα ενηλίκων του Χορευτικού Τμήματος Χαλάστρας.

Παρέστησαν οι τοπικοί ιερείς Θεόφιλος, Αντώνιος  και Ανδρέας, ο δήμαρχος του Δήμου Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαριάνθη Δημοπούλου, ο αντιδήμαρχος Δημόκριτος Κηπουρός, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χαλάστρας Απόστολος Κανάκας  και πλήθος πιστών που παρακολούθησαν με βαθειά κατάνυξη τις εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι πρόσκοποι Χαλάστρας.

Είναι άξιο να αναφερθεί η θαυμάσια έκθεση αντικών που με πολύ γούστο και μεράκι ήταν τοποθετημένες στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού από τις κυρίες της Φιλόπτωχου Αδελφότητος.

 

 

Πηγή Κώστας Τσιοτσκας