Χαμηλά αλλά αυξημένα τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στο Δήμο Δέλτα


Εκρηκτική είναι η άνοδος των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού (ευτυχώς όχι των νοσηλειών προς το παρόν) στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ προς τους 14 δήμους του νομού.

Παντού παρατηρείται αύξηση των ενεργών κρουσμάτων, έπειτα από ένα δίμηνο συνεχούς μείωσης. Μάλιστα, σε ορισμένους δήμους, όπως στον κεντρικό, η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων ξεπέρασε και το 200%, σε άλλους κινείται σε αυτό το όριο και σε άλλους χαμηλότερα, αλλά παντού αυξητικά.

Τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης κρουσμάτων συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίζουν οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού, Θέρμης, Πυλαίας – Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου, όμως η τάση αυτή που επικρατεί στους συγκεκριμένους δήμους είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί και στους υπόλοιπους δήμους, όπου η αύξηση είναι λιγότερο απότομη. Σταθερά παραμένουν τα κρούσματα σε λίγους δήμους, όμως η παραμονή των νοσηλευόμενων σε χαμηλούς αριθμούς είναι τουλάχιστον μια χαραμάδα φωτός σε αυτό που ονομάστηκε έναρξη του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Συνολικά οι νοσηλείες στους 14 δήμους δεν ξεπερνούν τις 60.

Η εικόνα της πανδημίας ανά δήμο, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ στους δημάρχους, είναι η εξής:

Αμπελόκηποι – Μενεμένη

Τα ενεργά κρούσματα είναι 12 κι από αυτά σε νοσηλεία τρία. Η αύξηση είναι μικρή προς το παρόν.

Βόλβη

Παραμένει σε εξαιρετικά καλά επιδημιολογικά δεδομένα ο δήμος Βόλβης, καθώς κι αυτή την εβδομάδα καταγράφει μόλις τρία ενεργά κρούσματα με το ένα να νοσηλεύεται.

Δέλτα

Τα ενεργά κρούσματα είναι 12 κι από αυτά νοσηλεύονται δύο. Την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα ήταν έξι και οι νοσηλευόμενοι τρεις.

Θερμαϊκός

Αύξηση που ξεπερνά το 200% εμφανίζει μέσα σε μια εβδομάδα ο δήμος Θερμαϊκού. Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν στα 30, όταν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μόλις επτά και η νοσηλεία μία.

Θέρμη

Αύξηση 181% μέσα σε μια εβδομάδα για τον δήμο Θέρμης. Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν στα 31 από 11 την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ευτυχώς κανένα από αυτά δεν είναι σε νοσηλεία.

Θεσσαλονίκη

Αύξηση 250% εμφανίζουν τα ενεργά κρούσματα στον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά μειώθηκαν οι νοσηλείες. Τα ενεργά κρούσματα στον κεντρικό δήμο είναι 324 (από 113 την προηγούμενη εβδομάδα) και από αυτά σε νοσοκομείο είναι τα 22 (από 28 την προηγούμενη εβδομάδα).

Καλαμαριά

Μικρή η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στον δήμο Καλαμαριάς, που ξεπέρασε αυτή την εβδομάδα τα 20. Συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα είναι πλέον πέντε περισσότερα.

Κορδελιό – Εύοσμος

Αυξητικές οι τάσεις και στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Από τα 25 ενεργά κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας πλέον έφτασαν στα 36, με τα επτά από αυτά να είναι σε νοσοκομείο.

Λαγκαδάς

Σταθερός ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στον δήμο Λαγκαδά. Τα ενεργά κρούσματα παραμένουν 11 και οι νοσηλείες δύο, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα.

Νεάπολη – Συκιές

Σχετική σταθερότητα και στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, με τα ενεργά κρούσματα να είναι 12 και από αυτά να νοσηλεύονται πέντε.

Παύλος Μελάς

Στο δήμο Παύλου Μελά τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα είναι 13 και από αυτά σε νοσηλεία δύο. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων παρέμεινε σταθερός όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, με μια νοσηλεία λιγότερη.

Πυλαία – Χορτιάτης

Αύξηση στα ενεργά κρούσματα στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και μάλιστα σημαντική αυτή την εβδομάδα. Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 23 από δέκα την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ δυο άτομα εισήχθησαν σε νοσοκομείο, όταν την προηγούμενη εβδομάδα οι νοσηλείες ήταν μηδενικές.

Χαλκηδόνα

Αυξητική η τάση και στον δήμο Χαλκηδόνος. Τα ενεργά κρούσματα είναι πλέον 18 (από 11 την προηγούμενη εβδομάδα) και από αυτά μόλις ένα νοσηλεύεται (όπως και την προηγούμενη εβδομάδα).

Ωραιόκαστρο

Μόλις δυο ενεργά κρούσματα σε κατ’ οίκον περιορισμό κατέγραφε την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμος Ωραιοκάστρου. Αυτή την εβδομάδα όμως τα ενεργά κρούσματα εκτινάχτηκαν στα 11, από τα οποία ένα σε νοσοκομείο

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Με πληροφορίες από: voria.gr