Ενιαία η τιμή του εισιτηρίου στα εκδοτήρια και στα μηχανήματα εντός των λεωφορείων


Ποιες είναι οι αλλαγές που γίνονται;

Τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων που εκδίδονται εντός των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι θα καταργηθεί η προσαύξηση των 10 λεπτών σε σχέση με την κανονική τιμή των εισιτηρίων κι αυτό, διότι η αλλαγή των μηχανημάτων που υπάρχουν μέσα στο λεωφορείο, ώστε να δίνουν ρέστα, αποκεικνύεται πολύ ακριβή λύση για τον Οργανισμό.

Ειδικότερα ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως το κόστος αλλαγής των μηχανημάτων ανέρχεται σε 1 εκ. ευρώ και με δεδομένο ότι τελικός στόχος είναι η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου από τους επιβάτες, δεν υπάρχει λόγος να επιβαρυνθεί ο ΟΑΣΘ με αυτό το κόστος. Έτσι για να αποκατασταθεί η αδικία του να μη δίνονται ρέστα, αποφασίστηκε να γίνει μια μεταροπή στα μηχανήματα ώστε να εκδίδονται μόνο εισιτήρια των 50 λεπτών, του 1 ευρώ και των 2 ευρώ.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση αναμένεται το επόμενο διάστημα ώστε το αργότερα μέχρι τον Οκτώβριο να ισχύσουν οι νέες μειωμένες τιμές.

“Για την αλλαγή των μηχανημάτων υπήρχαν τεχνικά και νομικά θέματα. Τα νομικά θα λυθούν με πρωτοβουλία του υπουργείου. Τα τεχνικά, θα έπρεπε να γίνει μια πολύ μεγάλη προμήθεια και με το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν υπάρχει λόγος. Τα μηχανήματα μετά από την έκδοση κανονιστικής διάταξης, θα γίνει αλλαγή στα εισιτήρια και θα έχουν ενιαίτα τιμή και θα εκδίδουν μόνο συγκεκριμένα εισιτήρια των 50 λεπτών, του 1 ευρώ και των 2 ευρώ“, τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Παράλληλα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε πως τους ελέγχους στα λεωφορεία πραγματοποιούν πλέον μόνο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και όχι ιδιωτική εταιρεία.

Πηγή: thestival.gr