Ο δικός μας Χρήστος Τσομπάνης στην έκθεση φωτογραφίας Αστικές ΑνακαΛΗΨΕΙΣ


Ο δικός μας Χρήστος Τσομπάνης στην έκθεση φωτογραφίας Αστικές ΑνακαΛΗΨΕΙΣ

Ομαδική έκθεση με τίτλο “Αστικές ΑνακαΛΗΨΕΙΣ” πρόκειται να λειτουργήσει από τις 6 Ιουλίου στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα. Στην έκθεση συμμετέχει ο γνωστός σε όλους μας Χρήστος Τσομπάνης. Ο Χρήστος είναι από την Σίνδο και ασχολείται με την φωτογραφία εδώ και χρόνια. Με την φωτογραφική του μηχανή αποθανατίζει καθημερινές στιγμές απλών ανθρώπων στην ζωή τους στην πόλη. Δυνατό του σημείο είναι τα πορτραίτα, όπου μέσα από τον φακό του αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι στις 6 Ιουλίου, στις 20:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαβάστε την δημοσίευση του Photoglobe Seminars για την έκθεση.

Το Photoglobe Seminars σας προσκαλεί να (ανα)γνωρίσετε μία αληθινή πλευρά της Θεσσαλονίκης μέσα από το φακό 18 κατοίκων της, σε μία ομαδική έκθεση φωτογραφίας βιωματικής προσέγγισης με τίτλο “αστικές ανακαΛΗΨΕΙΣ”.

Είναι άραγε δυνατό να περνάμε εκατοντάδες φορές από συγκεκριμένα σημεία και να “μην βλέπουμε”;

Σκοπός της έκθεσης είναι να καταγράψει, αλλά και να παρουσιάσει στους επισκέπτες της ζωντανές μνήμες από γνώριμες και άγνωστες γειτονιές, όψεις, κρυφές γωνιές, ανθρώπους και κτίρια που συναντά καθημερινά κάποιος καθώς κινείται μέσα στην πόλη, ωστόσο δύσκολα παρατηρεί. 90 φωτογραφίες αποκαλύπτουν περίεργες υφές, μοτίβα και ανθρώπινες ρουτίνες, δημιουργώντας ένα μείγμα από εστιασμένες περιγραφές που εικονογραφούν τον πραγματικό παλμό της πόλης, αυτόν που νιώθουμε αλλά ίσως δεν βλέπουμε.

Οι φωτογραφικές προσεγγίσεις των μαθητών-κατοίκων διαφοροποιούνται ως προς τη ματιά, την ερμηνεία και την εκτέλεση, ενώ ταυτόχρονα ενοποιούνται σε μια κοινή γραμμή “ανακαΛΗΨΕΩΝ” εστιάζοντας σε λεπτομέρειες της αστικής ζωής.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Αλέξης Γεωργοκωστόπουλος, Άννα Δουμάνογλου, Άνυ Δημητρίου, Έλενα Καργιώτη, Ευγενία Σαρρή, Ζωή Τριανταφυλλίδου, Κατερίνα, Καστρινοπούλου, Κώστας Παπαιωάννου, Λευτέρης Μαραδίδης, Λία Εμμανουηλίδου, Μαίρη Καραγωγέα, Μαρία Μενού, Ντέμη Τρούλιαλη, Νώντας Υφαντής, Πάνος Μαρκατάτος, Πασχαλία Αδαμούδη, Χρήστος Τσομπάνης, Χρυσάνθη Φίλιππα

Διοργάνωση-επιμέλεια: Photoglobe Seminars- Βασιλική Ελευθερίου

Διάρκεια έκθεσης

7/7 10:00-21:00
8/7 10:00-18:30
11-15/7 10:00-18:30

Εγκαίνια
6 Ιουλίου, 20:30

 

astikes-anakalypseis