Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε Διαβατά και Νέα Μάλγαρα


Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Με το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου των Κοινοτήτων Διαβατών και Νέων Μαλγάρων, την Κυριακή 15/12, συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Δέλτα. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια σε συνεργασία με τον Κοινωνικό και Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δέλτα (ΚΠΟΔΔ), απευθύνονται σε όλη την οικογένεια, μικρά και μεγάλα παιδιά, ενώ έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τη λαϊκή παράδοση.

Για μία ακόμη χρονιά, οι εκδηλώσεις αυτές είναι μια καλή ευκαιρία να σκεφθούμε το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη να μην του λείψει τροφή και φάρμακα αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό οι πολίτες μπορούν να φέρνουν τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα (κατά τις ώρες της γιορτής της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου, σε κάθε Κοινότητα) προκειμένου να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα.

«Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι γιορτές που δημιουργούν την ανάγκη ζεστασιάς στην ψυχή του καθενός. Ας το φροντίσουμε αυτό φέρνοντας τρόφιμα και φάρμακα για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος καλώντας τους κατοίκους του Δήμου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΩΝ | ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12, ΩΡΑ 18.00

Την Κυριακή 16/12 από τις 6.00 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Διαβατών, θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο με συναυλία με τους CHRISTMAS BAND MELODY.

Στη γιορτή θα συμμετάσχουν η χορωδία της ΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου Νέων Μαλγάρων και τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μαλγάρων.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα λειτουργεί χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από το το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Διαβατών, ενώ θα συγκεντρώνονται τρόφιμα & φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο & Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12, ΩΡΑ 19.30

Την Κυριακή 16/12 από τις 7.30 μ.μ. θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία των Ν. Μαλγάρων, με συναυλία με τους CHRISTMAS BAND MELODY.

Στη γιορτή θα συμμετάσχουν η χορωδία της ΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου Νέων Μαλγάρων και τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μαλγάρων.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα λειτουργεί χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και από την ομάδα γυναικών ΚΑΠΗ Νέων Μαλγάρων, ενώ θα συγκεντρώνονται τρόφιμα & φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο & Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΙΝΔΟΥ

Εορταστικό διήμερο έχει προγραμματιστεί για τη Σίνδο. Την Παρασκευή 14/12 από τις 6 μ.μ. θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους CHRISTMAS BAND MELODY.

Στο παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι εξής εκδηλώσεις:

Θεατρικό δρώμενο από τη Β’ Δημοτικού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σίνδου
«Έλάτε να φτιάξουμε Χριστουγεννιάτικες κάρτες & να τραγουδήσουμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια» από το 1ο νηπιαγωγείο Σίνδου
Πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής & μοντέρνου χορού από το σύλλογο Α.Σ. Αρμονία Δήμου Δέλτα
Ακροβατική γυμναστική – «Γυμναστράδα» από το σύλλογο Α.Ο. Άτλας Δήμου Δέλτα
Μοντέρνοι & παραδοσιακοί χοροί από το σύλλογο ΠΑΣ Εχέδωρος
Παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό τμήμα του Λαογραφικού Συλλόγου Σίνδου «Ο Ρόδακας»
Το Σάββατο 15/12 από τις 6 το απόγευμα:

Παραδοσιακοί χοροί από το εφηβικό τμήμα του Λαογραφικού Συλλόγου Σίνδου «Ο Ρόδακας», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαλακοπής και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Β.Ε. Αλέξανδρος.
Επίσης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και τις δύο ημέρες, θα λειτουργεί χριστουγεννιάτικο μπαζάρ ενώ θα συγκεντρώνονται τρόφιμα & φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο & Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ανάψει την Παρασκευή 14/12 στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία της Νέας Μαγνησίας.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμμετέχουν:

Ο Σύλλογος Μικρασιατών «Ηρόδοτος»
Το ΚΔΑΠ Δήμου Δέλτα
Η Σχολή Μουσικής Σ. Παπαδοπούλου
Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Ν. Μαγνησίας – Διαβατών «Η Άρτεμις»
Το ΓΕΛ Εχεδώρου Ν. Μαγνησίας
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Διαβατών
Τέλος, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα λειτουργεί χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από το Λύκειο Ν. Μαγνησίας – Διαβατών ενώ θα συγκεντρώνονται τρόφιμα & φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο & Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από τη χορωδία του Γυναικείου Κ.Α.Π.Η. και από την ενοριακή χορωδία «ΑΓ. ΜΟΔΕΣΤΟΣ» και Παραδοσιακοί χοροί από τους προσκεκλημένους Συλλόγους Λιβάδια και Σκούταρι Σερρών, Αίγειρος Κομοτηνής, από τον Λαογραφικό Σύλλογο Καλοχωριτών Αν. & Βόρειας Θράκης «ΚΑΣΚΑΡΚΑ», από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου.

Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι από τον Σύλλογο «ΚΑΣΚΑΡΚΑ» στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Θα υπάρχει προσφορά ζεστού κρασιού για όλους από τον Σύλλογο Γυναικών «ΕΣΤΙΑ», ενώ θα λειτουργήσει αναψυκτήριο από τον Α.Σ. «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ» (ξύλινο σπιτάκι).

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Κοινότητα Καλοχωρίου, θα πραγματοποιηθεί επίσης μια σειρά από δράσεις, ως εξής:

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 7, 8, 9/12/2018 | Χριστουγεννιάτικο παζάρι στον χώρο του Συλλόγου Γυναικών «ΕΣΤΙΑ»
Κυριακή 9/12/2018 στις 18:00 μ.μ. | Στα πλαίσια εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας του παιδιού παράσταση κουκλοθέατρου: «ΤΟ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΟ» στο χώρο του Συλλόγου Γυναικών «ΕΣΤΙΑ» (είσοδος δωρεάν)
Τετάρτη 12/12/2018 στις 17:00 – 20:00 μ.μ. | Εργαστήρι χειροτεχνίας ενηλίκων «DECOUPAGE» στη βιβλιοθήκη (προεγγραφή, περιορισμένες συμμετοχές)
Πέμπτη 13/12/2018 στις 16:00-20:00 μ.μ. | Εργαστήρι χειροτεχνίας για παιδιά δημοτικού στη βιβλιοθήκη (συνοδεία γονέων)
Παρασκευή 14/12/2018 στις 20:00 μ.μ. | Γιορτινή παράσταση από τον Α.Σ «ΑΡΤΕΜΙΔΑ» Καλοχωρίου με θέμα «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ» στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου
Σάββατο και Κυριακή 15 & 16/12/2018 | Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων (πλατεία)
Κυριακή 16/12/2018 10:00 π.μ. | «Κερνάμε Καφέ—Κερνάτε Αγάπη» Φιλανθρωπική εκδήλωση «ΚΑΦΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Καλοχωρίου στο Πνευματικό Κέντρο
Δευτέρα 17/12/2018 | 16:30 μ.μ. | Υποδοχή Ιερών Λειψάνων Αγίου Μοδέστου & 17:00 μ.μ. | Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Βαρνάβα και Ακολουθία Αγιασμού κατά την οποία θα αναγνωσθεί η ειδική ευχή του Αγίου Μοδέστου προς ωφέλειαν των πτηνών
Τρίτη18/12/2018, 7:30-10:00 π.μ. | Όρθρος και Πανηγυρική Θεία λειτουργία της εορτής του Αγίου Μοδέστου & 17:00 μ.μ. | Εσπερινός ,Παράκληση του Αγίου Μοδέστου
Παρασκευή 21/12/2018 στις 17:00-19:00 μ.μ. | Εξετάσεις ζωνών και Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον Α.Σ.«ΕΛΠΙΔΕΣ»ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ στο Κλειστό Γυμναστήριο (Μπάσκετ)
Κυριακή 23/12/2018, έναρξη στις 17:00 μ.μ. | Παραδοσιακά Κάλαντα σε όλες τις γειτονιές του χωριού από τον Σύλλογο Καλοχωριτών Αν. & Βόρειας Θράκης «ΚΑΣΚΑΡΚΑ»
Παρασκευή 28/12/2018 στις 19:00 μ.μ. | Παιδική Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αίθουσα Κοινότητας Μπαζάρ από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού (πλατεία)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ:

Συσκευασμένα είδη τροφίμων: ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, ελαιόλαδο, χυμούς, γάλατα, σάλτσα ντομάτας, αλάτι, ζάχαρη, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μπισκότα κλπ.
Είδη βρεφανάπτυξης: βρεφικές κρέμες και γάλατα, πάνες, κρέμες αλλαγής πάνας κλπ.
Είδη υγιεινής: χλωρίνη, απορρυπαντικά ρούχων, απορρυπαντικά γενικής χρήσης, αφρόλουτρα, σαμπουάν, σερβιέτες κλπ.
Είδη οικιακής χρήσης: απορρυπαντικά πιάτων, σφουγγάρια, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας κλπ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ: Τα φάρμακα που χρειάζονται για το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι αυτά που λαμβάνονται για χρόνιες παθήσεις όπως:

αρτηριακή υπέρταση
σακχαρώδης διαβήτης
δυσλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια)
οστεοπόρωση
βρογχικό άσθμα
γαστροισοφαγική παλινδρόμηση
ρευματολογικά προβλήματα
καθώς και αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιβιοτικά, κρέμες δερματολογικές και φάρμακα γενικής χρήσης
Ιδιαίτερη ανάγκη υπάρχει στα συγκεκριμένα φάρμακα: Salospir 100mg, Ranexa 375mg, Xarelto 20mg, Kepra 1000mg, Exelon 6mg, Orizal 20mg + 5mg, Inspra 50mg, Urezan, Accupron 20mg, Valpressor plus 160/25, Casodex 50, Coveran 10/10, Coversil 5mg, Lobivon Plus 5+12.5mg, Eucreas 50+1000, Norvasc 10mg, Duoplavin, Fisiotens 0.2