Συνάντηση του Δημάρχου Δέλτα με τον κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν


Στο Δημαρχείο της Σίνδου βρέθηκε ο ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης.

Τον ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Δέλτα ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος. Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν είναι επίτιμος Δημότης του Δήμου μας από το 2002. Συγκεκριμένα είχε ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης Δήμου Εχεδώρου επί δημαρχίας Γεωργίου Αρβανιτίδη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν είναι ο μοναδικός Ελληνικής καταγωγής άνθρωπος που έχει ταξιδέψει ποτέ στο διάστημα. 

Η χαλαρή συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις αρετές και τα προτερήματα του Δήμου Δέλτα αλλά και την εμπειρία του Θ. Γιουρτσίχιν μετά από πέντε επισκέψεις στο διάστημα.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη σημερινή επίσκεψη. Είμαστε πολύ περήφανοι που ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν είναι δημότης του Δήμου μας αλλά και για το γεγονός ότι ένας Έλληνας έχει φτάσει τόσο ψηλά. Ο Θ. Γιουρτσίχιν αποτελεί ένα θετικό πρότυπο για τη νεολαία μας αλλά και για όλους τους Έλληνες. Είναι και μια τρανή απόδειξη ότι οι Έλληνες είναι παντού στον κόσμο και ότι η ελληνική ομογένεια αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της πατρίδας μας σε όλον τον κόσμο» δήλωσε σχετικά ο κ. Φωτόπουλος.

Πρόθεση του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου είναι να γίνει μια ειδική εκδήλωση, κατά την οποία θα βραβευτεί ο Θεόδωρος Γιουτσίχιν.