Αστυνομική επιχείρηση για παράνομη οπλοκατοχή σε Διαβατά & άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης


Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή συναδέλφων τους των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που κατέχουν παράνομα οπλισμό, πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 28, 47, 28 και 39, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων, περί ναρκωτικών, περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών και για κλοπή.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες, 1 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες στα Διαβατά, τη Σταυρούπολη και τον δήμο Θερμαϊκού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

3 πιστόλια,
1 περίστροφο,
2 πιστόλια κρότου-αερίου,

1 κυνηγετικό όπλο,
1 δίκαννο όπλο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή,
Πλήθος φυσιγγίων,
2 φορητοί πομποδέκτες συντονισμένοι στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας,
1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί τις προηγούμενες ημέρες από την περιοχή Χαριλάου και
Μικροποσότητα κάνναβης

Επίσης, σε οικία 34χρονου ημεδαπού που αναζητείται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 περίστροφο κρότου-αερίου, 1 φορητός πομποδέκτης και φυσίγγια.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας, σε συνεργείο αυτοκινήτων ιδιοκτησίας 41χρονου ημεδαπού, βρέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί υπεξαίρεση, ενώ εξωτερικά του συνεργείου βρέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οδηγούμενο από 21χρονο αλλοδαπό, το οποίο έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Με πληροφορίες από: thestival.gr