Ο Κώστας Τσουμπάρης μιλάει στην DeltaNews για την Πανελλήνια Μαθητιάδα


Το DeltaNews.gr ήρθε σε επαφή με τον Κώστα Τσουμπάρη, εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Δέλτα για θέματα νεολαίας και ζήτησε την άποψη του για την 12η Μαθητιάδα.

Ο Κώστας Τσουμπάρης μεταξύ άλλων δήλωσε:

“Η Πανελλήνια Μαθητιάδα αποτελεί μια υπέροχη πρωτοβουλία, που έχει γίνει πλέον θεσμός και διεξάγεται για 12η φορά σε πανελλήνιο επίπεδο, αποτελώντας ίσως την σημαντικότερη μαθητική δραστηριότητα της χώρας. Σχεδιάζεται, διοργανώνεται και υλοποιείται αποκλειστικά από εθελοντές και με με το σύνθημα «Χωρίς τον φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» δίνεται μια σαφής εικόνα για τα ιδανικά που πρεσβεύει η συγκεκριμένη διοργάνωση. Συνιστά μια προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων που προάγει την αξία της άθλησης, την ομορφιά του αθλητισμού, του εθελοντισμού και της ευγενούς άμιλλας, δίχως την επακόλουθη φθορά της ανταγωνιστικότητας που προωθεί ο σύγχρονος πρωταθλητισμός. Σε αυτήν μετέχουν μαθητές από όλα τα Γυμνάσια της χώρας ΚΑΙ της ομογένειας αναγάγοντάς την σε κορυφαίο εκπαιδευτικό, αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. “

Για την αφή της φλόγας στον Δήμο Δέλτα μας δήλωσε:

“Ο Δήμος Δέλτα έχει την τιμή να υποδεχθεί την φλόγα της 12ης Μαθητιάδας και σας περιμένουμε το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, στην Κεντρική Πλατεία της Χαλάστρας, στις 12 το μεσημέρι, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί το κορυφαίο αυτό γεγονός.”