Δέματα Αγάπης που ζέσταναν τις ψυχές συνανθρώπων μας


Μεγάλη προσέλευση από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου, στην περιοχή του λιμανιού, μπροστά στο κτίριο του Ερυθρού Σταυρού, από ανθρώπους που ενισχύονται τακτικά από τις Υπηρεσίες του Ερυθρού Σταυρού, πόσο μάλλον τούτες τις ημέρες αγάπης που όλοι προετοιμαζόμαστε να δεχθούμε τη γέννηση του Θεανθρώπου.

Εθελοντές εδώ και δύο περίπου μήνες υποστηρίζουν με την παρουσία τους τη συλλογή ειδών και τροφίμων σε συλλόγους, οργανισμούς, σχολεία αλλά και από απλούς πολίτες που συνεισφέρουν σε «καλάθια αγάπης» που είναι τοποθετημένα σε συνεργαζόμενα, με τον Ερυθρό Σταυρό, σούπερ μάρκετ.

 

Το εκπληκτικότερο όλων, όταν τα θλιμμένα, βασανισμένα και αγχωμένα πρόσωπα των εξυπηρετούμενων που προσέρχονταν έλαμπαν στην αναχώρησή τους από χαρά και ευγνωμοσύνη, με το δέμα Αγάπης του Ερυθρού Σταυρού στα χέρια. Δεν είναι τόσο τα είδη που παραλάμβαναν αλλά περισσότερο το ότι συνεχίζουν να «υπάρχουν άνθρωποι» ακόμη

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης σε όλη τη διάρκεια του έτους μεριμνά και φροντίζει για την κάλυψη των ολοένα και αυξανόμενων αναγκών, σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Οικογένειες χωρίς εισόδημα, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, άπορους ηλικιωμένους χωρίς οικογενειακό περιβάλλον, μετανάστες, άνεργους.

Με τη χορηγία – υποστήριξη της Αποθήκης Υλικού του ΕΕΣΘ από τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, η αποστολή του Ερυθρού Σταυρού, «όσο υπάρχουν άνθρωποι» θα συνεχίσει να προσφέρει στον πάσχοντα συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη.

Με την ελπίδα, τα φετινά Χριστούγεννα να είναι γεμάτες οι ψυχές και τα τραπέζια όλων των συνανθρώπων μας!