Δεν έχουν «σύνορα» στην προσφορά οι Γυναίκες Χωρίς Σύνορα


«Οι γυναίκες Χωρίς Σύνορα» συνεχίζουν να ανοίγουν τα σύνορα και να προσφέρουν απλόχερα τη στήριξή τους προς το συνάνθρωπο. Συνεχίζουν να οργανώνουν εκστρατείες αγάπης, μία από τις οποίες είχε προορισμό για πολλοστή φορά τον Ερυθρό Σταυρό στη Θεσσαλονίκη και τον εφοδιασμό της αποθήκης του.

Η συνέργεια των «Γυναικών Χωρίς Σύνορα»  με τον Ερυθρό Σταυρό στη Θεσσαλονίκη μετρά αρκετά χρόνια όμως το πάθος και ο ζήλος τους συνεχίζει να έχει την ίδια θέρμη, όπως την πρώτη φορά.

Ο Ερυθρός Σταυρός στη Θεσσαλονίκη ενισχύει σε τακτά χρονικά διαστήματα καταγεγραμμένες οικογένειες και σ’ αυτό συμβάλλουν κατά πολύ δωρεές και χορηγίες που γίνονται από πρωτοβουλίες Συλλόγων αλλά και ιδιωτών.

Αμφότεροι λοιπόν «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» και Ερυθρός Σταυρός στηρίζουν, ειδικά τούτες τις μέρες, δράσεις ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, σε ανθρώπους που πλήττονται από διάφορες καταστροφές χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική, πολιτική ή άλλη διάκριση.

Άλλωστε στις μέρες μας, που το φαινόμενο της φτώχειας συνεχίζει να υπάρχει έχει ξυπνήσει στη συνείδηση των ανθρώπων την ανάγκη ηθικής αλλά και υλικής συμπαράστασης προς εκείνους που αντιμετωπίζουν πρακτικές δυσκολίες στην καθημερινότητα τους, στερούμενοι ακόμα και τα προς το ζην αγαθά.

Σωματεία, σύλλογοι, φορείς αλλά και ιδιώτες, απλοί πολίτες, δραστηριοποιούνται σε αυτό το επίπεδο, κυρίως συλλέγοντας και διανέμοντας σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, είδη πρώτης ανάγκης και σε πολλές περιπτώσεις και χρήματα, προσφέροντας έτσι μια ανάσα σε φτωχότερους ανθρώπους.

Τελειώνοντας να τονίσουμε ότι η φιλανθρωπία, είτε σε καιρούς κρίσης, είτε σε καιρούς ευημερίας παραμένει έμπρακτη έκφραση και γλυκός καρπός πραγματικής αγάπης, παντελώς ανιδιοτελούς.