Διανομή προϊόντων σε απόρους του Δήμου Δέλτα


Πότε ξεκινάει;

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD  σε σύμπραξη με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα γίνει διανομή νωπών προϊόντων σε απόρους.

Την  διανομή θα πραγματοποιήσει  η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Δέλτα αύριο Τετάρτη 29,την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Μαΐου από τις 08:00 έως τις 14:00 στην Χρυσοστόμου Σμύρνης & Ελ. Βενιζέλου, στην Σίνδο.

Οι δικαιούχοι θα προσέλθουν την ημέρα που θα αναγράφεται στο sms το οποίο αποστέλλεται σε κάθε δικαιούχο.

Κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει τα εξής νωπά προϊόντα:

• Κρέας χοιρινό: τεμάχια 1, βάρος 1,0 kg
• Κρέας βόειο: τεμάχια 1, βάρος 1,0 kg
• Τυρί φέτα: τεμάχια 1, βάρος 0,5 kg
• Τυρί ημίσκληρο: τεμάχια 1 βάρος 0,5 kg
• Ακτινίδιο: τεμάχια 2, βάρος 2,0 kg

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο που να αναγράφει το Α.Μ.Κ.Α. τους, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Αν δεν προσέλθει ο ίδιος ο δικαιούχος, ο εκπρόσωπός του να έχει εξουσιοδότηση.

Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως πολυμελών οικογενειών), απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο, για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.

Ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος δήλωσε σχετικά: «Για μία ακόμη χρονιά υλοποιούμε το πρόγραμμα TEBA/FEAD μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την ανακοίνωση συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Τα τελευταία 5 χρόνια 7.000 συμπολίτες μας έχουν ωφεληθεί από ανάλογες δράσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας. Έχει γίνει σπουδαίο έργο στο συγκεκριμένο τομέα, σε μια συγκυρία κατά την οποία ενώ δόθηκαν αρμοδιότητες από το κράτος στους Δήμους δεν δόθηκαν τα αναγκαία κονδύλια. Καταφέραμε και κρατήσαμε όρθιες τις κοινωνικές δομές όπως το πρόγραμμα ‘‘Βοήθεια στο σπίτι’’ που εξυπηρετεί 413 δημότες κατ’ έτος, για το οποίο μάλιστα κάναμε ότ, χρειαζόταν για την μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου».

«Διαθέτουμε πια μια Τράπεζα Αίματος για όλους τους δημότες μας με 3.500 φιάλες, μια Τράπεζα βραβευμένη δύο φορές για τη δυναμική και την προσφορά της! Επίσης, δημιουργήσαμε νέες δομές όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, με μεγάλη προσφορά στους αδύναμους συμπολίτες μας και μεγάλη εθελοντική βοήθεια από πολλούς συνδημότες μας. Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση, μιας και η τοπική αυτοδιοίκηση κι εμείς ως δημοτική αρχή βρισκόμαστε καθημερινά κοντά στους δημότες και αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες και τις αγωνίες τους».