Απολυμάνθηκαν δρόμοι και πλατείες σε Διαβατά και Χαλάστρα


Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία απολύμανσης και ο καθαρισμός σε δρόμους και πλατείες στις κοινότητες Χαλάστρας και Διαβατών από συνεργεία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Δέλτα.

Από την Δευτέρα άρχισε η εκστρατεία καθαριότητας στη Χαλάστρα με την υδροφόρα του δήμου να απολυμαίνει όλους τους δρόμους και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας καθαριότητας να πλένουν και να απολυμάνουν τις πλατείες και τα πλακόστρωτα στους αύλειους χώρους των εκκλησιών. Είχε προηγηθεί η απολύμανση και ο καθαρισμός των δρόμων και των πλατειών σε όλες τις γειτονιές στα Διαβατά. Παράλληλα απολυμάνθηκαν οι δύο οικισμοί των εργατικών κατοικιών στα Διαβατά.

Συνεργεία του Δήμου Δέλτα ολοκληρώνουν τις επόμενες ημέρες την κοπή των χόρτων από κοινόχρηστους χώρους και πλατείες σε όλες τις κοινότητες.

Οι  εργασίες αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων συνεχίζονται σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Δέλτα καθώς οι εργαζόμενοι της διεύθυνσης καθαριότητας επεμβαίνουν όπου χρειαστεί.

«Θα συνεχίσουμε την απολύμανση και την καθαριότητα των δρόμων σε όλες τις γειτονιές στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Δέλτα ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνει απολύμανση και καθαρισμός των αύλειων χώρων σε όλα τα σχολεία του δήμου αρχίζοντας από τα Λύκεια τα ΕΠΑΛ και τα Γυμνάσια» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης και επανέλαβε την έκκληση προς τους πολίτες να μην πετάνε ογκώδη αντικείμενα δίπλα στους κάδους αλλά να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να γίνεται η αποκομιδή μετά από ραντεβού.

 Δωρεά πετρελαίου κίνησης από τα ΕΛΠΕ

Μια υδροφόρα και δύο απορριμματοφόρα του δήμου Δέλτα  που έχουν επιφορτιστεί με τα περισσότερα δρομολόγια επιλέχθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας για να είναι οι αποδέκτες της δωρεάς καυσίμων ΕΚΟ  από τα ΕΛΠΕ.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τη ΕΛΠΕ που θα διαθέσει δωρεάν καύσιμα για όλο τον Μάιο στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

«Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια των ΕΛΠΕ με την προσφορά σε καύσιμα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε» τόνισε ο κ Κυριακίδης υπογραμμίζοντας ότι τα απορριματοφόρα της υπηρεσίας καθαριότητας αυτό το διάστημα πραγματοποιούν πολλαπλάσια δρομολόγια για να καλύψουν τις ανάγκες αποκομιδής απορριμάτων.