Δήλωση του δημοτικού συμβούλου Δήμου Δέλτα – Παναγιώτη Καλτσίδη


Δήλωση του δημοτικού συμβούλου Δήμου Δέλτα – Παναγιώτη Καλτσίδη

Είμαι υποχρεωμένος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη απέναντι στους συνδημότες μου, να μιλήσω δημόσια για την διοίκηση του Δήμου ΔΕΛΤΑ, με την οποία εκλέχθηκα στις Δημοτικές εκλογές το 2014.

Εδώ και πολύ καιρό δεν θέλω να είμαι συνένοχος, στηρίζοντας ή συμμετέχοντας την παρούσα δημοτική διοίκηση του Δήμου Δέλτα. Δεν πρόκειται για μια εύκολη, βεβιασμένη απόφαση, αλλά για μια αναγκαστική επιλογή.

Εδώ και πολύ καιρό εξέφρασα προς τον κ. Φωτόπουλο την πολιτική μου διαφωνία, για τον τρόπο λειτουργίας του συνδυασμού. Οι προεκλογικές εξαγγελίες του συνδυασμού «Μπροστά ο Άνθρωπος» και το πρόγραμμα του συνδυασμού, έτσι όπως αυτό είχε παρουσιαστεί πριν τις εκλογές του 2014, δεν τηρήθηκε από τον δήμαρχο Φωτόπουλο. Οι απόψεις οι δικές μου αλλά και οι προτάσεις μου δεν ελήφθησαν ποτέ υπόψιν από τον κ. Φωτόπουλο.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Φωτόπουλο ότι οι συνδημότες μας, με το μέχρι τώρα εκλογικό σύστημα εξέλεγαν υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και όχι δημάρχους. Ο δήμαρχος ήταν απλά ο επικεφαλής του συνδυασμού που εξέλεγε τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους. Κοινός οι συμπολίτες μας προσήλθαν στην κάλπη για να εκλέξουν τους δημοτικούς συμβούλους και όχι εσάς κ. Φωτόπουλε. Όταν αγνοείτε τις προτάσεις των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων είναι σαν να αγνοείτε τις προτάσεις και τις πραγματικές ανάγκες των Δημοτών του Δήμου που διοικείτε.

Όλο αυτό το διάστημα έκανα υπομονή ελπίζοντας ότι θα αλλάξουν τα κακώς κείμενα και έστω την ύστατη στιγμή θα αλλάξει η στάση και η συμπεριφορά του Δημάρχου. Δυστυχώς όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο, αλλά αντιθέτως συνεχίστηκε ο ίδιος τρόπος λήψης αποφάσεων, ο οποίος παρεκκλίνει τον αρχών φιλοσοφίας μου και δεν με εκφράζει ως πολίτη και προσωπικότητα.

Ήταν μεγάλη τιμή για μένα, η εντολή των συνδημοτών μου, να υπηρετήσω τα συμφέροντα του τόπου μου, πρώτα από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου και κατόπιν από τις θέσεις που επιλέχθηκα να βοηθήσω την διοίκηση του Δήμου. Όλες μου οι παρεμβάσεις έγιναν πάντα με γνώμονα το συμφέρον των συνδημοτών μου και του Δήμου Δέλτα.

Κάνω σαφές ότι τους μήνες που απομένουν για τις επόμενες εκλογές, θα συνεχίσω να εκφράζω τις απόψεις μου και να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα συνεχίσω να είμαι ένας ενεργός πολίτης και να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική μέσα από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Καθώς επίσης και να καταθέτω τις προτάσεις μου, προτάσεις οι οποίες θα προσθέτουν και δεν θα αφαιρούν, και θα είναι για το καλό αυτού του τόπου, διότι το οφείλω σε όλους τους συνδημότες μου.