Δράσεις για την πρόσβαση του πληθυσμού του Δήμου Δέλτα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας


Την πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του τομέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας(6ουΤΟΠΦΥ 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας), διευθύντρια ΕΣΥ Κέντρου Υγείας Διαβατών Ρένα Οικονομίδου, υποδέχτηκε στο δημαρχείο ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

Κατά τη συνάντηση στην οποία ήταν παρούσα η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολίτικης και Δημόσιας Υγείας Βούλα Ελευθεριάδου και η προϊσταμένη κοινωνικών υπηρεσιών, Λαμπρινή Τσακαλάκη, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην πρόσβαση του πληθυσμού του δήμου Δέλτα στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ενώ δόθηκε έμφαση στις δράσεις που θα γίνουν από κοινού και θα αφορούν στις ευπαθείς ομάδες και κυρίως στην κάλυψη με εμβόλια ενηλίκων και παιδιών.

«Θέλω να συγχαρώ την κ Οικονομίδου για την ανάδειξη της στη θέση της προέδρου από τον διοικητή της 3η ΥΠΕ Μακεδονίας, και να την ευχαριστήσω για την επίσκεψη. Είμαστε αρωγοί των προσπαθειών του τομέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και θα συνεργαστούμε στενά προκειμένου όλοι οι πολίτες του δήμου Δέλτα και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες,να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και κυρίως σε εμβόλια. Οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά χρειάζονται ιδιαίτερη ιατρική φροντίδα που με την βοήθεια άξιων και κατηρτισμένων επιστημόνων μπορούν να την αποκτήσουν», τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Από το επόμενο διάστημα αποφασίστηκε να  τεθεί σε εφαρμογή ένα πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο Δέλτα και τον 6ο τομέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας,  προκειμένου με την βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών,  να γίνει η καταγραφή των κατακεκλιμένων ασθενών, η διάδοση και η εφαρμογή της άυλης συνταγογράφησης στους δημότες  και στα άτομα που δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης, η  καταγραφή της εμβολιαστικής κάλυψης όλων των μαθητών του δήμου σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων με στόχο την βέλτιστη εφαρμογή των εμβολιασμών στα παιδιά και ο σχεδιασμός για την κάλυψη ενηλίκων με αντιγριππικό και αντιπνευμονιοκοκκικό εμβολιασμό.