Ε. Φωτόπουλος: «Η δήλωση Τόσκα δικαιώνει την ανησυχία διοίκησης και πολιτών»


Σχετικά με τη δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα περί «ακριβών» περιοχών, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απίστευτη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα μόνο ατυχής δεν ήταν και δικαιώνει την ανησυχία της διοίκησης του Δήμου Δέλτα και των κατοίκων των Διαβατών.

Αποκαλύπτει ότι και αυτή η κυβέρνηση πράγματι μας αντιμετωπίζει σαν τη «χαβούζα» της Θεσσαλονίκης αφού το κριτήριο επιλογής των Διαβατών για τη δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης ήταν η αντίληψη περί «ακριβών» και «φτηνών» περιοχών, την ώρα που αγνοούνται σπουδαίοι λόγοι για να αποτραπεί κάτι τέτοιο.

Δικαιώνει την έλλειψη εμπιστοσύνης που νοιώθουμε, διοίκηση και πολίτες, διαχρονικά απέναντι στο κράτος, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών που κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό, που άλλα υπόσχονται και άλλα λένε δημόσια.

Γι’ αυτό, λοιπόν, και για τους λόγους που αναφέρουμε στην απόφαση της 5/2, θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση να λέμε όχι στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, προκειμένου να προστατεύσουμε τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η σαφής πια προχειρότητα και η διγλωσσία των αρμοδίων, καθώς και δηλώσεις τύπου Τόσκα που διαχωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους, δηλώσεις που αγνοούν την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση, είναι που υποθάλπουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Απαιτούμε από όλους τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τη δήλωση του κ. Τόσκα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ακούσει επιτέλους την αυτοδιοίκηση, τους εκλεγμένους από το λαό δημάρχους».