Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δέλτα για το 2018


Περιλαμβάνει έργα προϋπολογισμού 11.500.000 ευρώ.

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 11,5 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει το νέο τεχνικό πρόγραμμα για το 2018 που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Δέλτα στη συνεδρίαση της 15-11-2017. Από αυτά τα συνεχιζόμενα έργα ανέρχονται στα 5.249.625 ευρώ και τα νέα έργα σε 6.300.525 ευρώ.  

Από αυτά 1.704.920 εκατ. αφορούν έργα υπό εκτέλεση (ενεργές συμβάσεις), 682.580 ευρώ δημοπρατημένες δράσεις, 3.991.322 ευρώ μελέτες έτοιμες προς δημοπράτηση, 3.622.225 μελέτες υπό σύνταξη, 179.107 ευρώ έργα ολοκληρωμένα (προς παραλαβή ή επίλυση διαφορών), 1.513.602 ευρώ για νέα έργα που βρίσκονται σε προπαρασκευαστικό στάδιο καθώς επίσης έργα για τα οποία οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται στη διαδικασία εξασφάλισης χρηματοδότησης.

«Προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ευ. Βαμβάκος. «Η κατανομή των έργων στις Δημοτικές Κοινότητες πληροί τους όρους που θέτει ο Καλλικράτης. Κριτήρια κατανομής των κονδυλίων είναι οι τοπικοί πληθυσμοί αλλά, κυρίως, οι ανάγκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε» δήλωσε.

Στα έργα που ήδη εκτελούνται περιλαμβάνεται η ανέγερση Λυκείου Διαβατών, η κατασκευή έργων υποδομής στην επέκταση Ν. Μαγνησίας, συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου Δέλτα, συντήρηση δικτύων ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Δέλτα κ.ά. Στις δράσεις που έχουν ήδη δημοπρατηθεί περιλαμβάνονται τα έργα ολοκλήρωσης του Παιδικού Σταθμού της Σίνδου, οι συντηρήσεις αγροτικών χαλικόστρωτων οδών εκτός οικισμών, οι συντηρήσεις σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες κ.ά.   

Στα έργα που βαίνουν προς δημοπράτηση περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο ηλεκτροφωτισμός ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων Ν. Μαγνησίας και Ανατολικού, συντηρήσεις – μικροκατασκευές αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Δέλτα, η κατασκευή νέων παιδικών χαρών και η ανακατασκευή παλαιών, ο ηλεκτροφωτισμός της περιοχής ΤΕΙ και η διαμόρφωση της εισόδου της Σίνδου, η ανακατασκευή – αναπαλαίωση του παραδοσιακού κτιρίου του παλαιού δημοτικού σχολείου Σίνδου (νέο δημαρχιακό μέγαρο Δήμου Δέλτα) κ.ά.   

«Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις τεράστιες περικοπές στις κρατικές χρηματοδοτήσεις που αγγίζουν το 75% κατά την τελευταία επταετία, προγραμματίζουμε και για φέτος έργα ύψους 11,5 εκατ. ευρώ! Ο σχεδιασμός δεν είναι ετήσιος, αλλά γίνεται σε βάθος χρόνου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα έργα οδοποιίας στα Κύμινα και στα Νέα Μάλγαρα που δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν τα προηγούμενα χρόνια, λόγω του συνεχιζόμενου έργου αποχέτευσης. Είχαμε δεσμευτεί απέναντι στους κατοίκους αυτών των Δημοτικών Κοινοτήτων ότι μόλις ολοκληρωθεί το έργο θα ξεκινήσουμε εκτεταμένο έργο οδοποιίας και υλοποιούμε την υπόσχεση αυτή» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος.