Εισαγγελική Παρέμβαση για τα πεταμένα στρώματα & υλικά ανακαίνισης στο Γαλλικό Ποταμό


Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε καταγγελία οικολογικής ομάδας, σύμφωνα με την οποία, μέλη της εντόπισαν πεταμένα στρώματα και υλικά ανακαίνισης από νοσοκομείο, μέσα στον προστατευόμενο υδροβιότοπο του Γαλλικού ποταμού.

Στην καταγγελία προέβη πριν από λίγες μέρες, μέσω ανακοίνωσης, η οικολογική ομάδα «Εχεδώρου Φύσις» και με βάση αυτή ακολούθησαν δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενος τα δημοσιεύματα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να ερευνηθεί η υπόθεση.

Κατά την καταγγελία, τα συγκεκριμένα μπάζα προέρχονται από νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης που ανακαίνισε πρόσφατα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής -η οποία αναμένεται να διενεργηθεί από το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας- θα εξεταστεί πως έφτασαν τα υλικά στο συγκεκριμένο σημείο και εάν εκλάπησαν πριν καταλήξουν εκεί, όπως επίσης εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα συνδεόμενα με την ρύπανση περιβάλλοντος κ.ά.

Ο δήμος Δέλτα αντέδρασε άμεσα μόλις πληροφορήθηκε από την οικολογική ομάδα την ύπαρξη των στρωμάτων και κινήθηκαν διαδικασίες απομάκρυνσης. Παράλληλα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης ενημέρωσε σχετικά την αστυνομία.

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Με πληροφορίες από: voria.gr