Εκδηλώσεις για τον «Κλήδονα» στην Νέα Μαγνησία


Την Τρίτη 21/6 ξεκινούν οι εκδηλώσεις «Κλήδονας» που διοργανώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ιωνίας «Ηρόδοτος», υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα, και διαρκούν μέχρι και την Παρασκευή 26/6.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Τρίτη 21/6 και ώρα 20.00, Συνάντηση παιδικών παραδοσιακών χορευτικών συλλόγων: Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου της Μαγνησίας

  • Τετάρτη 22/6, «Κλήδονας»: Η εκδήλωση ξεκινάει με πατινάδα, όπου από τις δύο μεριές του χωριού θα ξεκινήσουν άλογα και κάρα του Ιππικού Όμιλου Μαγνησίας, Οργανοπαίκτες και χορευτές παραδοσιακών χορών, όπου χορεύοντας μέσα στο χωριό και από τα σπίτια θα μαζευτούν τα στεφάνια του Αϊ Γιάννη που στην συνέχεια θα καούν έξω από την αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου και μετά ξεκινάει το έθιμο του «Κλήδονα» με χορούς και τραγούδια. Ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι.

  • Πέμπτη 23/6 και ώρα 21.00, Θεατρική Παράσταση: «Ένας βλάκας και μισός» από την θεατρική ομάδα του συλλόγου μας. Η εκδήλωση θα γίνει στο θεατράκι της Μαγνησίας.

  • Παρασκευή 24/6 και ώρα 20.00, 2η Συνάντηση χορωδιών. Η εκδήλωση θα γίνει στο θεατράκι της Μαγνησίας.

  • Σάββατο 25/6, Βραδιά νεολαίας, Αύλειος Χώρος 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαγνησίας: Ώρα 21.00 θέατρο σκιών «Ο καραγκιόζης και τα αινίγματα της Βεζυροπούλας» του Οδυσσέα Κανλή και ώρα 22.00 Συναυλία Rock & Metal με το συγκρότημα AbhsSoS

  • Κυριακή 26/6 και ώρα 21.00 Αύλειος Χώρος 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαγνησίας, Μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον Σταύρο Κουγιουμτζή από την χορωδία του Συλλόγου μας, με επίτιμη καλεσμένη την σύζυγο του Σταύρου Κουγιουμτζή, Αιμιλία Κουγιουμτζή.

 

160617 ΚΛΗΔΟΝΑΣ ΦΩΤΟ