ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικό σεμινάριο STEAM για παιδιά – Το Σάββατο 13/06 – Δηλώστε συμμετοχή


Το Deltanews, σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Σίνδου και την ευγενική χορηγία του καταστήματος «Χρυσό» διοργανώνει το Σάββατο 13 Ιουνίου  εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τη ρομποτική και και την εφαρμογή STEAM για παιδιά.

Η ρομποτική και ο προγραμματισμός είναι δύο έννοιες που έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας. Έτσι και εμείς στο DeltaNews αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε τον μαγικό κόσμο του STEAM σε όλα τα παιδιά της Σίνδου. Έτσι λοιπόν σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Σίνδου διοργανώνουμε το Σάββατο 13/06 στο “Χρυσό” στην Σίνδο εκπαιδευτικό σεμινάριο για να γνωρίσουν όλα τα παιδιά την εφαρμογή STEAM.

Όλα τα παιδιά είναι εν δυνάμει επιστήμονες του μέλλοντος και μέσα από την εφαρμογή STEAM μαθαίνουν να σκέφτονται αλγοριθμικά, κατανοούν σύνθετες μηχανές και τη λειτουργία τους, και εξερευνούν τον κόσμο της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing).

Δηλώστε συμμετοχή στο τέλος της σελίδα!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα «Χρυσό» από τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου. Τα σεμινάρια θα έχουν διάρκεια μία ώρα.

  • Τι είναι το STEAM;

Ο όρος «STEΑM» είναι ακρωνύμιο των λέξεων (Science, Technology, Engineering,Art and Mathematics) και χρησιμοποιείται για να εκφράσει το συνδυασμό των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, της επιστήμης των Μηχανικών, της τέχνης και των Μαθηματικών.

Μέσω του STEAM και του StemaLand, το οποίο λαμβάνει χώρα στο ΚΔΑΠ Σίνδου, τα παιδιά ηλικία 6-12 ετών, έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τεχνικές από ένα εύρος επιστημών, πώς να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν robot. Επιπλέον τα παιδιά αποκτούν τη δυνατότητα να επιλύουν σύνθετα προβλήματα, έρχονται σε θέση να αντιληφθούν τον τρόπο λειτουργίας σύνθετων μηχανών και έρχονται σε επαφή με τις τρισδιάστατες εκτυπωτικές μηχανές.

Μέσω του SteamLand, τα παιδιά δε λαμβάνουν μόνο θεωρητική γνώση, αλλά προετοιμάζονται επίσης σε πρακτικό επίπεδο και έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς.

  • Γιατί είναι σημαντική η ρομποτική;

Σε έναν κόσμο, όπου το διαδίκτυο και οι υπολογιστές κυριαρχούν, είναι αναγκαίο όλοι να αποκτήσουν κάποιες βασικές γνώσεις πληροφορικής ή προγραμματισμού.

Έχει παρατηρηθεί από μελέτες ότι τα παιδιά που μετείχαν σε μαθήματα ή σεμινάρια ρομποτικής ανέπτυξαν ένα έντονο ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό, ενώ οι επιδόσεις τους σε μαθήματα πληροφορικής σημείωσαν άνοδο.

Πέραν των τεχνικών γνώσεων, μέσα από τη ρομποτική, το παιδί μαθαίνει να συνυπάρχει και να εργάζεται στα πλαίσια μίας ομάδας.

Με τον τρόπο αυτό το παιδί αποβάλλει τον ατομικισμό, ενώ ταυτόχρονα κοινωνικοποιείται και γνωρίζει καλύτερα τις δικές του ξεχωριστές ικανότητες.

Επιπλέον η συμμετοχή σε διαγωνισμού αυξάνει το αίσθημα του συναγωνισμού μεταξύ των παιδιών και τους ωθεί να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

  • Αιτήσεις Συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή στα σεμινάρια ρομποτικής και STEAM παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: