ELECTROVAM: Επενδύει σε σύγχρονη μονάδα ανοδίωσης αλουμινίου 8.000 τ.μ. στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης


Η νέα μονάδα, που θα ενισχύσει τον εξαγωγικό προσανατολισμό του κλάδου, εντάσσεται σε ένα συνολικό επενδυτικό σχέδιο ύψους 18,6 εκατ.ευρώ που «τρέχει» η εταιρεία επιφανειακής επεξεργασίας μετάλλου-Προβλέπεται και η επέκταση του υφιστάμενου εργοστασίου της στο ΒΙΠΑ Ωραιοκάστρου

Μια σύγχρονη μονάδα ανοδίωσης αλουμινίου, επιφάνειας 8.000 τ.μ., που αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στον εξαγωγικό χαρακτήρα του κλάδου, ολοκληρώνει στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης στη Σίνδο η ELECTROVAM, από τις μεγαλύτερες εταιρείες επιφανειακής επεξεργασίας μετάλλου στη χώρα και στα Βαλκάνια.
Η νέα μονάδα εντάσσεται σε ένα συνολικό πενταετές επενδυτικό σχέδιο ύψους 18,6 εκατ. ευρώ, το οποίο «τρέχει» αυτή την περίοδο η ELECTROVAM και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σημαντικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις στις υφιστάμενες παραγωγικές της εγκαταστάσεις στο Βιομηχανικό Πάρκο Ωραιοκάστρου, όπου βρίσκεται η έδρα της. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 160 εργαζομένους και στην πλήρη ανάπτυξη του επενδυτικού αυτού πλάνου θα έχει ξεπεράσει τους 250.

1.800.000 m² ανοδιωμένης επιφάνειας η παραγωγική δυναμικότητα

Η μονάδα ανοδίωσης έχει αναπτυχθεί σε συνολική επιφάνεια 18.500 τ.μ., έχει εισέλθει αυτό το διάστημα σε φάση δοκιμών και θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει την άνοιξη του τρέχοντος έτους.

Η παραγωγική της δυναμικότητα ανέρχεται σε 1.800.000 m² ανοδιωμένης επιφάνειας, με προβλεπόμενη δυνατότητα αύξησης της παραγωγής κατά 50% στην επομένη πενταετία.

Η εταιρεία εκτιμά ότι η νέα μονάδα θα ενισχύσει σημαντικά με τη δυναμικότητα της την εγχώρια αγορά, ενώ παράλληλα θα δώσει πολύ μεγάλη ώθηση στην αύξηση των εξαγωγών του κλάδου.

«Πρόκειται για μια επένδυση που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά για τον κλάδο του αλουμινίου και θα συμβάλλει τα μέγιστα στον εξαγωγικό του προσανατολισμό» λέει στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ELECTROVAM, Ευθύμιος Ηλιάδης, εξηγώντας πως με τη νέα αυτή υπηρεσία της ανοδίωσης αλουμινίου που προσθέτει στο αντικείμενό της δημιουργεί την πιο πλήρη γκάμα παρεχόμενων υπηρεσιών στην επιφανειακή επεξεργασία μετάλλων στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

«Διανύουμε την πέμπτη δεκαετία λειτουργίας της εταιρείας και η ιστορία μας έχει δείξει ότι η συνεχής εξέλιξη είναι η απάντηση στις αυξημένες απαιτήσεις της αγοράς. Το επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιούμε θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της ELECTROVAM, ενώ ταυτόχρονα θα μας τοποθετήσει στην κορυφή των εταιρειών με πληρότητα πιστοποιημένων υπηρεσιών» εξηγεί ο κ. Ηλιάδης.

Επέκταση και αναβαθμίσεις και στο υφιστάμενο εργοστάσιο του Ωραιοκάστρου

Στο επενδυτικό πλάνο των 18,6 εκατ. ευρώ, που θα ολοκληρωθεί το 2025 και έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, περιλαμβάνεται επίσης η αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού με νέες σύγχρονες γραμμές σε όλες τις μονάδες εφαρμογής ηλεκτροστατικής βαφής στο υφιστάμενο εργοστάσιο της ELECTROVAM στο Ωραιόκαστρο, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής του δυναμικότητας. Τμήμα των επενδύσεων θα κατευθυνθεί και στην επέκταση του εργοστασίου αυτού κατά 1.000 τ.μ., για την οποία έχει ήδη εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Η μονάδα του Ωραιοκάστρου είναι επιφάνειας 5.000 τ.μ. σε συνολική έκταση 13.000 τ.μ.

Επίσης, η ELECTROVAM αναβαθμίζει και επεκτείνει τη μονάδα διαχείρισης αποβλήτων που διαθέτει στο ΒΙΠΑ Ωραιοκάστρου, ενώ στα σχέδιά της περιλαμβάνεται και η επέκταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων που έχει τοποθετήσει στη στέγη του υφιστάμενου εργοστασίου της σε όλες τις εγκαταστάσεις της. Στο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης η ανάπτυξη κι επέκταση των πιστοποιήσεων ISO της εταιρείας (ISO 9001/14001/45001/50001/27001), η δημιουργία τμήματος έρευνας και καινοτομίας, οι παρεμβάσεις και βελτιώσεις στο σύνολο των υπηρεσιών της, η προσαρμογή στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και τέλος η υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού.

«Επενδύουμε στη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης των εγκαταστάσεών μας μέσω προηγμένων συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμόζουμε ‘’πράσινες’’ στρατηγικές για τη διαχείριση των πόρων και των αποβλήτων μας. Μέσω της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης που υιοθετούμε θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φιλικό για τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες μας και τη κοινωνία συνολικά» τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ELECTROVAM.

Το 2023 η ELECTROVAM έκλεισε 40 χρόνια ιστορίας. Το 1983 και με τεχνογνωσία στην ηλεκτροστατική βαφή χάλυβα που είχε ρίζες στο μακρινό 1977, η οικογένεια Ηλιάδη προχώρησε στην ίδρυσή της. Στην πορεία των ετών η εταιρεία αναπτύχθηκε σημαντικά μέσω αλλεπάλληλων επενδυτικών κινήσεων. Το 2016 ανέλαβε τα ηνία η δεύτερη γενιά με στόχο την ανάπτυξη της ELECTROVAM και την εναρμόνισή της με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς και του διεθνούς περιβάλλοντος.