Σε κίνδυνο το πρόγραμμα “Μαζικός Αθλητισμός-Π.Α.γ.Ο.” – Τι δηλώνει ο Πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ;


Την έντονη δυσαρέσκειά του απέναντι στον Υφυπουργό Αθλητισμού δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου να σταματήσει την χρηματοδότηση των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, τα οποία πρόσφεραν δωρεάν εκγύμναση σε χιλιάδες συμπολίτες μας.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση, την οποία ο Πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ έστειλε στο deltanews:

“Με μεγάλη μας λύπη (έκπληξη) ενημερωθήκαμε με την Α.Π. 388930/13.08.2021 επιστολή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ελευθέριου Αυγενάκη ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού «δεν θα συμμετάσχει οικονομικά στα ανωτέρω προγράμματα για την περίοδο 2021-2022».

Με αυτή την πολιτική πρωτοβουλία, ουσιαστικά καταργείται ένα πρόγραμμα που στερεί από τους πολίτες της χώρας μας την πρόσβαση στο αγαθό της δωρεάν άθλησης που απολάμβαναν μέχρι σήμερα μέσω της υλοποίσης των προγραμμάτων Π.Α.γ.Ο τα άτομα με ψυχικές ή σωματικές νόσους, οι ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, τα παιδιά, οι έφηβοι, οι ηλικιωμένοι οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι κάθε γωνιάς της χώρας.

Ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα, ενάντια σε κάθε αντιξοότητα – λόγω πανδημίας και οικονομικής στενότητας- υλοποίησε από τον Μάιο και μέχρι τέλη Ιουλίου τα ανωτέρω προγράμματα με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από τους πολίτες και δημότες σε κάθε τοπική κοινότητα του Δήμου Δέλτα.

Εκτός από το αυτονόητο, δηλαδή την συνέχεια της υλοποίησης των προγραμμάτων μέσω χρηματοδότησής τους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αν όντως κρίνεται ότι υπάρχει ιδιάζουσα ανάγκη για «τον ανασχεδιασμό και την αναδιαμόρφωση των Π.Α.γ.Ο., προτείνουμε να προχωρήστε σε προσλήψεις Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, ώστε τα Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. των Ο.Τ.Α. Α΄& Β’ βαθμού να μπορούν να υλοποιήσουν αντίστοιχα προγράμματα προς όφελος των πολιτών.

Είναι αδιανόητο την ώρα που όλοι οι φορείς υλοποίησης των Π.Α.γ.Ο. έχουν καταθέσει στην Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, να καλούνται οι Δήμοι και τα Νομικά πρόσωπα, να βρουν λύσεις μέσα από τους ήδη περικομμένους προϋπολογισμούς τους.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα

Διαμαντόπουλος Γ. Αλέξανδρος”