Η Ελλάδα που θέλουμε και ο Πατριωτισμός σήμερα


Η πάλη των ιδεών είναι αέναη και για να επικρατήσεις πρέπει να έχεις το βλέμμα σου στραμμένο στο μέλλον και την κοινωνία.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δημιουργήθηκε με στόχο μια μεγάλη και ισχυρή κεντροαριστερά, που θα συνδεθεί ξανά με τα κοινωνικά στρώματα που στήριξαν τις προοδευτικές τομές της μεταπολίτευσης, που επιζητούν μια Ελλάδα ισχυρή εντός και εκτός συνόρων, που πιστεύουν ότι η μεγάλη μάχη είναι απέναντι στη συντήρηση και το λαϊκισμό.

Πιστεύουμε σε ένα σύγχρονο Πατριωτισμό, στην ενότητα των Ελλήνων, στην εθνική ομοψυχία και συνεννόηση. Γι’ αυτό και η πρότασή μας γίνεται με όρους σύνθεσης και όχι διχασμού. Το δηλητήριο που χύθηκε τα τελευταία χρόνια στην κοινωνία έχει ήδη κάνει τεράστια ζημιά και οι πληγές αυτές δεν γιατρεύονται εύκολα.

Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο που προτείνουμε στους πολίτες θέτει στο επίκεντρο τον ριζοσπαστικό και κοινωνικά δίκαιο εκσυγχρονισμό της χώρας, για μια Ελλάδα παραγωγική που δεν θα βάζει «κόφτη» στα όνειρα της νέας γενιάς.

Μέσα από έναν έντιμο και σοβαρό πολιτικό λόγο μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι για τη χώρα και τους πολίτες, μπορούμε – και οφείλουμε – να δώσουμε διέξοδο στην κοινωνία.

Μια κοινωνία ευημερούσα και περήφανη που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Μια κοινωνία προοδευτική και πρωτοπόρα σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο. Μια κοινωνία δυνατή και ανθρώπινη χωρίς ανασφάλεια και μισαλλοδοξία. Μια κοινωνία που θα επιβραβεύει την επιτυχία και θα προστατεύει τους αδύναμους.

Στη μάχη αυτή μπαίνουμε με θάρρος, αξιοπρέπεια και αισιοδοξία, έτοιμοι να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τους μύθους που καλλιεργήθηκαν για χρόνια εις βάρος της χώρας και του λαού.

 

 

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης είναι Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης