ΕΛΒΟ: Ξεκίνησαν οι επισκευές στα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ


Το πρώτο επισκευασμένο λεωφορείο θα παραδοθεί σε 20-25 ημέρες.

Στόχος του ΟΑΣΘ είναι να εμπεδώσει μία διαρκή συνεργασία με τον ΕΛΒΟ, για κοινό όφελος, καθώς μία τέτοια σχέση αφενός μπορεί να καλύψει τις επισκευαστικές ανάγκες του στόλου των αστικών λεωφορείων του Οργανισμού και, αφετέρου, να ενισχύσει την αναθέρμανση της βιομηχανίας, ενός πλούτου που αδράνησε.

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς, από τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ, την οποία και επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τον διευθύνοντα σύμβουλο Σάββα Παναγιωτίδη και μέλη του δ.σ., καθώς επισημοποιείται η ανάθεση στην ΕΛΒΟ, της επισκευής οκτώ λεωφορείων για πέντε από τα οποία ήδη η εταιρεία κατέθεσε προσφορά χωρίς, πάντως, να έχει γίνει γνωστό το ύψος της προσφοράς.

Ο κ.Παππάς τόνισε ότι η συνεργασία με την ΕΛΒΟ, για «προφανείς λόγους» θα γίνεται λεωφορείο το λεωφορείο. Υπογράμμισε ότι οι ανάγκες για επισκευές είναι μεγάλες, γιατί «στα οχήματα δεν είχε γίνει προληπτική συντήρηση, 3- 4 χρόνια, όταν αυτός ο έλεγχος πρέπει να γίνεται κάθε ενάμισι μήνα με βάση τα χιλιόμετρα που διανύουν». «Είναι αδιανόητο λεωφορεία ηλικίας 13- 14 ετών, να έχουν τρύπια πατώματα και κατεστρεμμένες οροφές», τόνισε.

Το πρώτο επισκευασμένο λεωφορείο θα παραδοθεί σε 20-25 ημέρες, με στόχο να παραδίδονται δύο λεωφορεία ανά εβδομάδα.

Ο ΟΑΣΘ, που σήμερα έχει σε κυκλοφορία περίπου 400 λεωφορεία από τον στόλο των 624 οχημάτων, θα προσπαθήσει να βγάλει στο δρόμο ακόμη 50 λεωφορεία το επόμενο τρίμηνο.

 

 

Πηγή: voria.gr