Έναρξη απογευματινής λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σίνδου “Χαρ. Λυσσαρίδης”


Οι φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σίνδου “Χαρ. Λυσσαρίδης” σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα, ανέλαβαν την προσπάθεια αναβίωσης και ενίσχυσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σίνδου.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η λειτουργία της βιβλιοθήκης και το απόγευμα κατά τις ώρες 17:00-20:00 και ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή. 

Το απογευματινό ωράριο λειτουργίας αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 16/3/2020, εκτός εάν υπάρξει αντίθετη οδηγία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τη λειτουργία κατά τις απογευματινές ώρες θα αναλάβει πιλοτικά ομάδα εθελοντών από τη Σίνδο. Μάλιστα την Τρίτη 10/3/2020 πραγματοποιήθηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης συνάντηση της ομάδας των εθελοντών, όπου συζητήθηκαν ο τρόπος λειτουργίας και το πρόγραμμα λειτουργίας της βιβλιοθήκης. Το παρόν στη συνάντηση έδωσε και ο καθηγητής του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (πρώην ΑΤΕΙ Σίνδου) Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος ενημέρωσε και έδωσε χρήσιμες συμβουλές στους εθελοντές σχετικά με τον δανεισμό των βιβλίων, την ταξινόμηση και γενικά για τον τρόπο οργάνωσης της βιβλιοθήκης.

Προκειμένου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σίνδου να μπορέσει να επιβιώσει και να αναδειχθεί χρειάζεται τη στήριξη όλων, τόσο ως αναγνώστες-επισκέπτες, όσο και ως εθελοντών.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως εθελοντές στη λειτουργία της Βιβλιοθήκης μπορούν να επικοινωνούν στο εξής τηλέφωνο: 2310 569 543

Η πρώτη ομάδα εθελοντών