Έρχεται το 1ο School Art Festival


Υπάρχει συμμετοχή από το Δήμο Δέλτα.

Στην διοργάνωση του 1ου «School Art Festival» προχωρούν δεκάδες σχολεία της Θεσσαλονίκης, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών της πόλης, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 18:00 στο 23ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης (Κασσάνδρου 17).

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης:

«Το 1ο School Art Festival είναι πλέον γεγονός! Μετά το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, δεκάδες σχολεία της πόλης μας ετοιμάζουν το 1ο φεστιβάλ καλλιτεχνικής δημιουργίας για μαθητές ενάντια στο φασισμό και το πόλεμο!

Οι μαθητές δεν είμαστε αδιάφοροι απέναντι σε όλα αυτά που γίνονται! Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τις εικόνες φρίκης του πολέμου, δεν ανεχόμαστε τους φασίστες και τις ιδέες τους στα σχολεία και τις γειτονιές μας. Δεν τσιμπάμε στα ψέματα και τα παραμύθια που μας λένε, αντίθετα δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα! Αγωνιζόμαστε για καλύτερο σχολείο, ενάντια στο νομοσχέδιο για το “Νέο Λύκειο” που φέρνει η κυβέρνηση! Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και τη φιλία των λαών ενάντια στη φρίκη του πολέμου και το φασιστικό δηλητήριο! Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει 4 δις το χρόνο στο ΝΑΤΟ, τα προβλήματα στα σχολεία μας είναι αναρίθμητα και  οι γονείς μας δίνουν ένα «σκασμό» λεφτά για φροντιστήρια κάθε χρόνο!

Δε θα τους περάσει! Οργανώνουμε το δικό μας φεστιβάλ γιατί τα όνειρα μας δεν χωράνε στις παγωμένες αίθουσες! Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τους συμμαθητές μας από την περιοχή των Βαλκανίων, με τους μετανάστες και πρόσφυγες συμμαθητές μας στα σχολεία!

1o School Art Festival: «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου από τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

Ενδεικτικά 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια σχολείων ή ομάδες μαθητών που θα συμμετέχουν.. 4ο Γυμνάσιο Συκεών, Καλλιτεχνικό Σχολείο, Μουσικό Σχολείο, 1ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων, Διαπολιτισμικό Ευόσμου, ΕΠΑΛ Νεάπολης, 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, Γυμνάσιο Μενεμένης, Γυμνάσιο Διαβατών, 2ο Γυμνάσιο Μαλακοπής, 5ο Γυμνάσιο Θεσ/κης, 14ο Γυμνάσιο,3ο Γυμνάσιο, 28ο ΓΕΛ Τούμπας,1ο Γυμνάσιο Άνω Τούμπας, Πειραματικό Σχολείο, 8ο ΕΠΑΛ Ευκλείδη, 1ο-2ο-4ο-8ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, 2ο ΓΕΛ Θέρμης, Γυμνάσιο Μηχανιώνας».

Έρχεται το 1ο School Art Festival στη Θεσσαλονίκη

Πηγή: voria.gr