Έργα ενίσχυσης των αθλητικών υποδομών του Δήμου Δέλτα


Το ποσό που θα δαπανηθεί ανέρχεται σε 450.000 ευρώ.

Σε εκτεταμένες παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 450.000 ευρώ σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις των Δημοτικών Κοινοτήτων, προχωρά ο Δήμος Δέλτα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ής Αυγούστου 2017 να εγκρίνει τις σχετικές μελέτες. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε μελέτες έργων συντήρησης και μικροκατασκευών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Δέλτα, συνολικού προϋπολογισμού 450.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ 24%). Ένα έργο με διετές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, που συγχρηματοδοτείται από το Δήμο Δέλτα και την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.   

Η μελέτη αφορά στις εργασίες συντήρησης, επισκευής και διαμόρφωσης οκτώ κτιριακών εγκαταστάσεων ανοικτών γηπέδων και δύο κλειστών αθλητικών κέντρων στις Δημοτικές Κοινότητες Σίνδου, Διαβατών, Ν. Μαγνησίας, Ν. Μαλγάρων, Κυμίνων, Καλοχωρίου (ανοιχτά γήπεδα) και Διαβατών, Σίνδου (κλειστά γήπεδα) προκειμένου να βελτιωθούν και να διαρρυθμιστούν οι εγκαταστάσεις τους και να εκδοθεί η απαραίτητη άδεια λειτουργίας τους από τους αρμόδιους φορείς.

Σχετικά με το θέμα, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος δήλωσε: «Στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε στο Δήμο Δέλτα για να κάνουμε έργο σε κάθε τομέα (υπερτοπικά τεχνικά έργα, σχολική στέγη, οδοποιία, καθαρότητα, πράσινο, εξυπηρέτηση πολιτών κ.ά.) προχωρούμε και σε ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων σε έναν μεγάλο αριθμό δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, προκειμένου να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες. Και θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Β. Πατουλίδου για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε σ’ αυτή την προσπάθεια. Τα προβλήματα είναι πολλά και έρχονται από παλιά, δεν λύνονται όλα με αυτές τις παρεμβάσεις, γι’ αυτό και η προσπάθεια δε σταματά εδώ. Παρά τις δυσκολίες της εποχής μας λόγω της οικονομικής κρίσης, η Διοίκησή μας έχει επιλέξει να στηρίξει το μαζικό αθλητισμό αλλά και τους φορείς του, με κάθε δυνατό τρόπο, γιατί πιστεύουμε στην ατομική και κοινωνική αξία του αθλητισμού. Είναι δύσκολη η οικονομική συγκυρία, ακόμη πιο δύσκολη για την αυτοδιοίκηση με τους πόρους που έχουν κοπεί κατά 75% τα τελευταία χρόνια και τις ελλείψεις στο προσωπικό, ωστόσο έχουμε καταφέρει να υλοποιούμε πολύ σημαντικά έργα για την καθημερινότητα των δημοτών μας, παρεμβάσεις που σε αρκετές περιπτώσεις είχαν χρόνια να γίνουν».