Φεστιβάλ Διαβατών: “Με τα τραγούδια αρχινώ τον κύκλο να χορεύω”


Την Κυριακή 17/6.

Το Χορευτικό Συγκρότημα Ιωνίας διοργανώνει για ακόμη μία χρονιά το «Φεστιβάλ Διαβατών» με τίτλο «Με τα τραγούδια αρχινώ τον κύκλο να χορεύω». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 17 Ιουνίου και ώρα 20:30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Διαβατών, υπό την αιγίδα του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Μία ακόμη σπουδαία εκδήλωση που μας δένει με τις ρίζες μας, αυτή την Κυριακή στα Διαβατά. Η λαϊκή μας παράδοση, τα τραγούδια και οι χοροί μας, είναι η ταυτότητά μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους μοχθούν προσφέροντας εθελοντικά στην υπόθεση αυτή, της διάσωσης του πολιτιστικού μας θησαυρού και μετάδοσής του στις επόμενες γενιές. Θέλω να προσκαλέσω όλους τους κατοίκους του Δήμου μας αλλά και από άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν την εκδήλωση» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος.

Εκτός από τα τμήματα του Χορευτικού Συγκροτήματος Ιωνίας, το παρόν θα δώσουν οι:

  • Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης
  • Χορευτικός Όμιλος Κολωνίας «Μέλος»
  • Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Ηλιούπολης
  • Πολιτιστική Λαογραφική Ομάδα Νέας Φώκαιας
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικού «Η Βαλμάδα»

Στόχος της εκδήλωσης η ανάδειξη με τον πιο όμορφο τρόπο, αυτόν της σύμπραξης σε έναν κύκλο, ότι η παράδοση ενώνει και δημιουργεί διαχρονικούς δεσμούς αλληλεγγύης, φιλίας, συνεργασίας, προάγοντας παράλληλα τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.