Φύλλα αλουμινίου από κουτάκια μπύρας


Το φετινό καλοκαίρι είναι στο πλευρό των φιλάθλων όλου του πλανήτη!

Πάρα πολλές αθλητικές διοργανώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει ή είναι προ των πυλών με κορυφαίες βέβαια το Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα Ποδοσφαίρου, που διεξάγεται στη Γαλλία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Αυτό λοιπόν το διάστημα η «στρογγυλή θεά» έχει καθηλώσει τους εκπροσώπους του ανδρικού φύλου μπροστά στις οθόνες. Οι παρέες των αντρών πληθαίνουν, είτε στο sport cafe της γειτονιάς, είτε στο σπίτι. Δεκάδες ζευγάρια μάτια είναι καρφωμένα στην τηλεόραση και περιμένουν το γκολ. Μην προσπαθείτε άδικα να εξαφανίσετε το τηλεχειριστήριο και μετακομίστε ήσυχα-ήσυχα στην κρεβατοκάμαρα γιατί… Οι καταλήψεις στο σαλόνι είναι μόνιμη κατάσταση αυτό τον καιρό και ο καναπές έχει μετατραπεί σε κερκίδα! Οι πίτσες και τα πατατάκια πηγαινοέρχονται και το τραπεζάκι του σαλονιού είναι γεμάτο από άδεια κουτάκια μπύρας!

Για μια στιγμή … μπύρα είπα; Άδεια κουτάκια μπύρας; Αλουμίνιο… Πρόκειται για ένα άριστο υλικό με πολλές χρήσεις. Αν λοιπόν δεν έχετε τη διάθεση να παρακολουθήσετε τα αθλητικά δρώμενα του καλοκαιριού και θέλετε να αξιοποιήσετε το χρόνο σας πιο… δημιουργικά, ίσως οι ιδέες μου σας φανούν χρήσιμες.

Μπορείτε από το κουτάκι της μπύρας, αν αφαιρέσετε τις δύο άκρες να βγάλετε ένα μικρό φύλλο αλουμινίου, που θα το χρησιμοποιήσετε και να φτιάξετε πολύ όμορφα πράγματα.

  • Αρχικά καθαρίστε το κουτάκι από υπολείμματα

koutakia-mpyra4

  • Κόψτε τις δυο άκρες του

koutakia-mpyra

koutakia-mpyra2

  •  Χρησιμοποιώντας ένα απλό ψαλίδι, κόψτε κατά μήκος. Έχετε έτοιμο προς χρήση ένα φύλλο αλουμινίου.

koutakia-mpyra3

 

Δείτε τώρα τι μπορείτε να κάνετε μ΄αυτό…

  •  Σχηματίστε απ’ την ανάποδη πλευρά του φύλλου ένα πανί. Κόψτε με το ψαλίδι το φύλλο αλουμινίου και έχετε έτοιμο το πανί για το καραβάκι σας.
  • Πάρτε μια πέτρα με ίσιες επιφάνειες και 2-3 ξύλα που μαζέψατε την τελευταία φορά που επισκεφτήκατε την παραλία.karavi-mpyra4
  • Κολλήστε με θερμοκόλλα τα ξύλα επάνω στην πέτρα-όπως βλέπετε στις φωτογραφίες- και στη συνέχεια τις γωνίες του αλουμινίου επάνω στα ξύλα.

karavi-mpyra

Αφήστε λοιπόν τα αγόρια σας να παρακολουθούν το αγαπημένο τους παιχνίδι πίνοντας μπύρες, κι εσείς κρατήστε και χρησιμοποιήστε τα άδεια κουτιά!
Καλή επιτυχία!