Θεσσαλονίκη: Σπίτια τρύπες 20τμ με ενοίκιο 500 ευρώ/μήνα – Νεόδμητα στα… 1.000€


Απλησίαστες τιμές των ενοικίων για μικρά διαμερίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Του Μιχαήλ Λιάπη

Σπίτια μόλις λίγων τετραγωνικών μέτρων με τιμές ενοικίων στα… ύψη, οι οποίες θα μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα τον προυπολογισμό όχι απλώς ενός φοιτητή που θέλει να σπουδάσει στην πόλη, αλλά και ενός εργαζομένου ή οικογενειάρχη που επιθυμεί να μείνει στο κέντρο. Το TyposThes αναλύει τα δεδομένα με παραδείγματα, ενώ οι ειδικοί του real estate μας εξηγούν πως οι τιμές αυτές είναι αποτέλεσμα της μεγάλης ζήτησης σε αναντιστοιχία με την μικρή προσφορά, τόσο λόγο του
AirBnb, όσο και της πενιχρής νέας δόμησης. Όπως μας τονίζουν, στο κέντρο η ζήτηση είναι τεράστια, αλλά σπίτια απλά… δεν υπάρχουν.

480 ευρώ το μήνα για μόλις 20 τμ!

Χαρακτηριστικό των υψηλών ενοικίων είναι η τιμή που για διαμέρισμα στα 20 τετραγωνικά μέτρα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αγγελία σε γνωστό ιστότοπο «Στην καρδιά του κέντρου ενοικιάζεται Στούντιο 20τ.μ. 1ου ορόφου με ασανσέρ πρόσφατα ανακαινισμένο κατασκευής 1960 .Το ακίνητο αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο με 1 σαλοκουζίνα όπου υπάρχει κρεβάτι και 1 μπάνιο. Η θέρμανσή του είναι ατομική με κλιματιστικό. Επίσης διαθέτει ,πόρτα Ασφαλείας, Βεράντα οπίσθια με θεά πράσινο, Διπλά Τζάμια με καινούργια κουφώματα. Πλήρη επίπλωση και πλήρης εξοπλισμός από ηλεκτρικές συσκευές. Ιδανικό για Φοιτητές καθώς είναι 5 λεπτά με τα πόδια από τα Πανεπιστήμια και δίπλα από την αγορά του κέντρου. Τιμή (480€)».

Παράλληλα, κανείς μπορεί να βρει μια πιο… οικονομική πρόταση στα 400 ευρώ το μήνα, μόλις με 18 τετραγωνικά! Μάλιστα, η τιμή πέφτει στα 370 με προπληρωμή. Αναλυτικά η αγγελία αναφέρει «Θεσσαλονίκη – Κέντρο – 40 Εκκλησιές – Ευαγγελίστρια ενοικιάζεται Στούντιο 18τ.μ. 1ος όροφος κατασκευής 2005 Ανακαινισμένο, αποτελείται από 1 σαλοκουζίνα 1 μπάνιο. Η θέρμανσή του είναι αυτόνομη με Φυσικό Αέριο, κλιματισμό. Επίσης διαθέτει πόρτα Ασφαλείας, Βεράντες, Διπλά Τζάμια, Internet, είναι ιδανικό για Φοιτητές, επιτρέπονται τα κατοικίδια .Είναι Επιπλωμένο. Μία ανάσα από τα πανεπιστήμια ενοικιάζεται επιπλωμένο studio. Αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, πλαϊνό μπαλκόνι με υπέροχη θέα και μπάνιο. Διαθέτει μοντέρνα επίπλωση και τις απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές. Φτιαγμένο με γούστο και προσοχή στις λεπτομέρειες. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και οι λογαριασμοί φυσικού αερίου, ρεύματος, νερού, κοινοχρήστων και internet. Δίνεται η δυνατότητα μίσθωσης και για χρονικό διάστημα μικρότερο του έτους. Σε περίπτωση προπληρωμής 6 ενοικίων η τιμή διαμορφώνεται στα 370€.
Μικρό, ζεστό, όμορφο στούντιο, δίπλα στα πανεπιστήμια, 10 λεπτά από το εμπορικό κέντρο της πόλης, που αξίζει να δεις από κοντά».

Νεόδμητα 40 τμ με… 1000 το μήνα

Παράλληλα, υπάρχουν και νεόδμητες κατοικίες των 40 τετραγωνικών με τιμή, τα 1000 ευρώ μηνιαίως. Όπως αναφέρει η αγγελία «Φάληρο ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ νεόδμητο επιπλωμένο διαμέρισμα στον 2ο όροφο συνολικής επιφάνειας 40 τ.μ. . Αποτελείται από 1 υπνοδωμάτιο, σαλοκουζίνα, μπάνιο. Είναι κατασκευασμένο το 2023 με ενεργειακή κλάση Α+ και διαθέτει θέρμανση ενδοδαπέδια – αερίου, θέα σε ανοιχτό ορίζοντα, κουφώματα συνθετικά, πατώματα από πλακάκι, πόρτα θωρακισμένη, εντοιχιζόμενες ντουλάπες, ανελκυστήρα, πάρκινγκ, A/C, ηλεκτρικές συσκευές, σίτες, διπλά τζάμια, ανοιχτωσιά, μπαλκόνια 15 τ.μ. – Τιμή: 1.000 €
Η κατασκευή της πολυκατοικίας μόλις ολοκληρώθηκε ! Το διαμέρισμα παραδίδεται επιπλωμένο , με ηλεκτρικές συσκευές και επίσης διαθέτει μια θέση στάθμευσης στην πυλωτή και αποθήκη στο υπόγειο»

Ρετιρέ στο κέντρο 30 τμ 800 ευρώ

Παράλληλα αν κάποιος είναι λάτρης του κέντρο μπορεί να βρει «στούντιο» με 800 ευρώ τον μήνα. Αναλυτικά η αγγελία αναγέρνει «Ενοικιάζεται φωτεινό πλήρως επιπλωμένο studio 30 τ.μ. στην περιοχή “Κέντρο”, στον 7ο όροφο με ασανσέρ, κατασκευής του 1978 και ανακαινισμένο το 2022. Αποτελείται από 1 υπνοδωμάτιο, κουζίνα, και μπάνιο. Διαθέτει αυτόνομη θέρμανση με ρεύμα και κλιματισμό. Έχει συνθετικά κουφώματα και δάπεδα από μάρμαρο – πλακάκι. Η ενεργειακή κλάση του ακινήτου είναι Ε. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά του ακινήτου προστίθενται η πόρτα ασφαλείας, οι ηλεκτρικές συσκευές και οι τέντες.»

Οικογενειάρχες με βαριά πορτοφόλια

Επίσης κανείς μπορεί να βρει κατοικία με δύο υπνοδωμάτια με ομολογουμένως μοναδική θέα στην τιμή των 3500 ευρώ μηνιαίως. Συγκεκριμένα η αγγελία αναφέρει «Κέντρο ενοικιάζεται πολυτελές Ρετιρέ 85τ.μ. 7ος όροφος κατασκευής 1970 Ανακαινισμένο στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια 1 σαλοκουζίνα 2 μπάνια. Η θέρμανσή του είναι ατομική με Φυσικό Αέριο, κλιματισμό. Επίσης διαθέτει, πόρτα Ασφαλείας, Βεράντες, είναι Γωνιακό, Ασανσέρ, Διπλά Τζάμια, Τέντες, επιτρέπονται τα κατοικίδια . Τιμή (3500€).