ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Η Κυβέρνηση θέλει να δώσει τη χαριστική βολή στην παραγωγή και τη Δυτική Θεσσαλονίκη


Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γιώργος Αρβανιτίδης καταγγέλλει την Κυβέρνηση για προχειρότητα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, με θύμα αυτή τη φορά τις δυνάμεις της παραγωγής – όσες απέμειναν – και τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Η Κυβέρνηση αντί για ένα γενναίο σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας προτείνει την ενοικίαση βιομηχανικών κτηρίων σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Με αφορμή το σχέδιο της Κυβέρνησης για μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε εγκαταλελειμμένα κτήρια της Βιομηχανικής Περιοχής, ο κ. Αρβανιτίδης κάνει λόγο για έναν ακόμα αιφνιδιασμό της τοπικής κοινωνίας η οποία αντί να στηριχθεί απέναντι στη μάστιγα της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης έρχεται αντιμέτωπη με την αδυναμία της Κυβέρνησης να χειριστεί τα μεγάλα ζητήματα της χώρας.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο της ερώτησης:

Οι αιφνιδιασμοί της Κυβέρνησης στο προσφυγικό συνεχίζονται. Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης τα οποία επιβεβαιώθηκαν από τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό κ. Γιώργο Κυρίτση, υπάρχει σχέδιο βραχυπρόθεσμης εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών σε εγκαταλελειμμένα και κενά κτήρια της ΒΙΠΕ Σίνδου, ώστε να επιτευχθεί μέχρι το Πάσχα η εκκένωση της Ειδομένης.

Για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση κινείται χωρίς οργανωμένο σχέδιο, χωρίς καμία διαβούλευση με την κοινωνία, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις που εδώ και καιρό έχουν καταθέσει τα αρμόδια όργανα της αυτοδιοίκησης.

Η Κυβέρνηση αντί να καταθέσει μέχρι 31 Μαρτίου το νέο αναπτυξιακό νόμο στη Βουλή, όπως είχε δεσμευθεί, επιλέγει να χρησιμοποιήσει μια βιομηχανική περιοχή με υπαρκτή επιχειρηματική δραστηριότητα για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, χωρίς να σέβεται την ιδιωτική πρωτοβουλία και τη συνεισφορά της ΒΙΠΕ στην καταπολέμηση της ανεργίας, χωρίς μέριμνα για την ασφάλεια κατοίκων και εργαζομένων, χωρίς να φροντίζει ώστε οι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφερθούν σε κατάλληλους χώρους φιλοξενίας και όχι σε βιομηχανικά κτήρια.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης.