Για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Δέλτα συζήτησε ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης


Τον δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη επισκέφτηκαν στο δημαρχείο ο Σπύρος Πέγκας πρώην αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης και η Έλλη Χρυσίδου πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης και νυν δημοτική σύμβουλος.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν απόψεις για θέματα τουρισμού και πολιτισμού.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η αξιοποίηση και η ανάδειξη του δήμου Δέλτα ως περιοχή εναλλακτικού τουρισμού με γνώμονα το οικοσύστημα και την ιστορία της περιοχής που θα μπορέσει να λειτουργήσει ενισχυτικά στον τουρισμό της Θεσσαλονίκης

«Ο δήμος Δέλτα έχει ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού. Εκτός από το παράκτιο μέτωπο για το οποίο έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο που θα αναπτύξουμε και θα αξιοποιήσουμε στο επόμενο διάστημα, υπάρχουν και μια σειρά άλλων δυνατοτήτων για την αξιοποίηση της περιοχής με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη όλων των προτερημάτων της περιοχής.

Η ιστορικότητα της βιομηχανικής περιοχής στη ΒΙΠΕΘ, η σιδηροδρομική σύνδεση της Σίνδου με τη Θεσσαλονίκη, η μυδοκαλλιέργια στο παραλιακό μέτωπο της Χαλάστρας, ο Αξιός και οι δυνατότητες του είναι μερικά από τα αναξιοποίητα τμήματα του δήμου Δέλτα για τα οποία συζητάμε με εμπειρογνώμονες του είδους για την αξιοποίηση τους. Η κυρία Χρυσίδου και ο κ Πέγκας με την εμπειρία τους, εμπλούτισαν τις σκέψεις μας για την καλύτερη αξιοποίηση της περιοχής μας. Ήταν μια ευχάριστη και εποικοδομητική συζήτηση «, τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Γλώσσης, η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου ο γενικός γραμματέας του δήμου Δέλτα Δημήτρης Τερζίδης, ο πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ Βαγγέλης Χαλβατζής, το μέλος του ΚΠΟΔ Έλσα Σκεύη και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Γρηγόρης Σαρίδης.