“Γιορτή των Γραμμάτων” στα Διαβατά την Κυριακή 2/2/2020


Τι ώρα και πού θα πραγματοποιηθεί;

Την πατροπαράδοτη «Γιορτή των Γραμμάτων» διοργανώνουν το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα και το Σωματείο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:00 το πρωί, στο Κλειστό Γυμναστήριο Διαβατών του Δήμου Δέλτα, με την ευκαιρία της Εορτής των Τριών Ιεραρχών, σε συνεργασία με τον Δήμο Δέλτα και τον Ποντιακό Σύλλογο Ιωνίας “Αλέξανδρος Υψηλάντης”.

H Γιορτή τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις και μια σειρά βιβλίων σε μαθητές και μαθήτριες των Ε΄ και Στ τάξεων των όλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Δέλτα.

Για την σημασία της εορτής των Γραμμάτων θα μιλήσει ο κ. Ιωάννης Βιόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Σωματείου «Παναγία Σουμελά».

Το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα και το Σωματείο “Παναγία Σουμελά,” εδώ και πενήντα χρόνια με την εκδήλωση αυτή, συνεχίζει την Πατροπαράδοτη Εορτή των Τριών Ιεραρχών που αποτελούσε ταυτόχρονα και γιορτή της Παιδείας των Ελλήνων του Αλησμόνητου  Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Μέσω της «Γιορτής των Γραμμάτων» οι Κοινότητες και οι Εκκλησίες της Καθ’ ημάς Ανατολής ενίσχυαν ηθικά τα Σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που έδιναν την δικό τους αγώνα για να διατηρήσουν ακμαίο τον Ελληνικό Πολιτισμό στις Αλησμόνητες Πατρίδες.

 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310271812