Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων Δήμου Δέλτα


Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί πλέον το Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων του Δήμου Δέλτα, τρεις μήνες μετά την επίσημη έναρξη. Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία την οποία παρέχει πλέον ο Δήμος Δέλτα στους δημότες του, με στόχο πάντα την αντιμετώπιση της ανεργίας. Συγκεκριμένα, ο δημότης μπορεί πλέον να απευθύνεται στο Δήμο, προκειμένου να ενημερωθεί για όλες τις ευκαιρίες απασχόλησης που υπάρχουν σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Το «Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων» αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια από πλευράς Δήμου για την παροχή άμεσης, ολοκληρωμένης και εξατομικευμένης ενημέρωσης των άνεργων δημοτών για κάθε δυνατότητα εργασιακής αποκατάστασης ή απασχόλησης (θέσεις εργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, προγράμματα του ΟΑΕΔ, προγράμματα κατάρτισης και προγράμματα επιταγής κατάρτισης στην αγορά εργασίας -vouchers).

Το Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων λειτουργεί στο Δημαρχείο (ισόγειο, πληρ. Κ. Πασχάλη Σιάκκα, τηλ. 2310-797411 εσ. 106) και οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά από κοντά, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ενημερώνονται για διαθέσιμες θέσεις εργασίας.  

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η νέα κοινωνική δομή που λέγεται Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων λειτουργεί αποτελεσματικά. Ήδη εκατοντάδες συνδημότες μας λαμβάνουν ειδοποίηση για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν βρει δουλειά. Θεωρούμε ότι η εργασία είναι στοιχείο κοινωνική συνοχής και με αυτό κατά νου θέλουμε να βοηθήσουμε στο βαθμό που μπορούμε, κάποιοι άνθρωποι να βρουν δουλειά. Δεν δίνουμε δουλειές, ενημερώνουμε απλώς γι’ αυτές, κι αυτό είναι πολύ χρήσιμο για κάποιον που αναζητά εργασία.

Όπως έχουμε δείξει τόσο με τη ‘‘γραμμή νοιάζομαι 2310-795222’’ για τις αναφορές προβλημάτων από τους πολίτες όσο και με την γενική κατεύθυνση της όσο το δυνατόν αμεσότερης εξυπηρέτησης του πολίτη, μας ενδιαφέρει να είμαστε μαζί με τους δημότες στην επίλυση των θεμάτων που τους απασχολούν» δηλώνει ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος.