Η απάντηση του Γιάννη Ρήγα για τις παραιτήσεις μελών του συνδυασμού του


Διαβάστε παρακάτω την δημοσίευση του αρχηγού της παράταξης “Ενότητα Αλληλεγγύη”, κ. Γιάννη Ρήγα, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στο προφίλ της παράταξης στα κοινωνικά δίκτυα.

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ

Che fece …. il gran rifiuto»
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο τ’ όχι — το σωστό —  εις όλην την ζωή του.
K.ΚΑΒΑΦΗΣ

Πότε  δεν έκρυψα από κανένα τις πολιτικές και ιδεολογικές μου απόψεις, ούτε τις ευρύτερες κοινωνικές και ανθρωπιστικές προσεγγίσεις που έχω για τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν έβαλα και δεν μου επιβλήθηκε «κομματική γραμμή», πάντα λειτουργούσα και θα εξακολουθώ να λειτουργώ με γνώμονα το κοινό συμφέρον και τις πανανθρώπινες αξίες που ξεπερνούν τα προσωπικά και ιδιοτελή συμφέροντα.

Βρίσκομαι, όχι τυχαία, σε αυτόν τον πολιτικό χώρο γιατί σέβεται ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ των μαζικών κινημάτων την ανιδιοτελή  στάση και την χωρίς όρους και προαπαιτούμενα ΠΡΟΣΦΟΡΑ στο κοινωνικό σύνολο. Αυτές τις αρχές δεν τις διαπραγματεύομαι με κανέναν και δεν τις υποστέλλω σε καμία περίπτωση. Με αυτές τις αρχές πορεύτηκα και θα πορεύομαι στην ζωή μου χωρίς να φυγομαχώ και χωρίς να «κρύβομαι πίσω απ΄ το  δάχτυλο μου».
Κατανοώντας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες και των συνυποψήφιων μου στην παράταξη και της τοπικής κοινωνίας, προσπάθησα στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, να κοινοποιήσω και να ευαισθητοποιήσω σε κάθε κατεύθυνση το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις. Σε καμία περίπτωση δεν θα «καπηλευόμουν» το δράμα των προσφύγων για να «χτίσω» το αυτοδιοικητικό μου «μέλλον» .

Στοχοποιήθηκα στη συνεδρίαση του Δ.Σ.  στις 5/2 προσπαθώντας να υπερασπιστώ την αλήθεια και αναζητώντας τα πραγματικά αίτια και γεγονότα που οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση. Στις συνεδριάσεις της παράταξης εξήγησα την πορεία και την εξέλιξη των γεγονότων, δεν ακούστηκε κανείς χαρακτηρισμός και δεν τέθηκε θέμα αποχωρήσεων από κανέναν. Ο επικεφαλής της παράταξης δεν εκφράζει προσωπικές απόψεις ΟΥΤΕ εκτελεί κομματική διατεταγμένη υπηρεσία (η επίκληση λοιπόν του τίτλου μιας ιστοσελίδας voria.gr για το οποίο δεν είναι υπεύθυνος δεν τον αφορά) στην ουσία της τοποθέτησης μάλλον δεν δόθηκε  η απαραίτητη προσοχή…

Οι φίλοι και συνεργάτες μου που αποχώρησαν από την ΕΝΟΤΗΤΑ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  θα μπορούσαν και μπορούν, να θέσουν θέμα παραίτησης μου (είναι πάντα στην διάθεση τους) στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ της παράταξης  σε μια επόμενη συνεδρίαση νόμιμα και δημοκρατικά. Μέχρι τότε ο καθένας από εμάς ας κάνει την αυτοκριτική του ας δοκιμάσει τα όρια του και ας αναστοχαστεί  ότι πέρα από το ατομικό υπάρχει το συλλογικό, ότι πάνω από το πρόσκαιρο υπάρχει το διαχρονικό και πάνω από τα συμφέροντα και τα κέρδη υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ .

Τέλος ευχαριστώ όλες και όλους τους συνεργάτες και συνυποψήφιους μου στην ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (πόσο ειδικό βάρος έχουν ορισμένες λέξεις) για την κοινή μας πορεία. Η εκτίμηση και ο αλληλοσεβασμός παραμένει  προς όλους ο ίδιος.

Λυπάμαι αν στεναχώρησα μερικούς, αλλά δεν πρόδωσα κανέναν.

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΡΗΓΑΣ, 17-2-2016