Καλοχώρι: Ομιλία για την Ψυχοσωματική Νοημοσύνη


Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

Πως δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να βιώσουμε πόνο; Πως υποσυνείδητα προγραμματίζουμε την ασθένεια;

Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα δώσει ο Λεωνίδας Καστρινάκης, εισηγητής Ψυχοσωματικής Νοημοσύνης και συγγραφέας του ομότιτλου βιβλίου, σε ομιλία με θέμα την Ψυχοσωματική Νοημοσύνη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δ.Κ. Καλοχωρίου, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, στις 7.00 μ.μ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του ΚΠΟΔΔ.

Ψυχοσωματική Νοημοσύνη είναι το πρότυπο ανάπτυξης της δυνατότητας του ατόμου να αντιλαμβάνεται και να κατανοεί το ρόλο της συνεργατικής σχέσης σωματικού, συναισθηματικού και διανοητικού επιπέδου. Η Ψυχοσωματική Νοημοσύνη δημιουργεί τις προϋποθέσεις στο άτομο, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στις ικανότητές του, με στόχο να προάγει την ποιότητα της ζωής του.

Ο Λεωνίδας Καστρινάκης είναι δημιουργός του μοντέλου της Ψυχοσωματικής Νοημοσύνης και ιδρυτής του εκπαιδευτικού φορέα Health and Success Academy. Mετά το πτυχίο Φυσικοθεραπείας από το  Τ.Ε.Ι. Λαμίας, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα σπουδών του κολλεγίου Χειροπρακτικής στο Ackermann College της Στοκχόλμης στη Σουηδία. Είναι επίσης κάτοχος διπλώματος Βελονισμού από την Ελληνική Ιατρική Εταιρία Βελονισμού και την Ελληνική Επιστημονική Εταιρία Φυσικοθεραπείας.

Στην Αυστραλία εκπαιδεύτηκε στην Επιστήμη της Ανθρώπινης Συμπεριφοράς με τον επιστημονικό φορέα Demartini Institute και τον οργανισμό Landmark Education. Επίσης συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα στις Νευροεπιστήμες της Συμπεριφοράς του Deakin University και του University of Melburne.