Καλοχώρι: Τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου σχεδιάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στο Καλοχώρι σχεδιάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τρεις δήμους και φορείς, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Γιουτίκας, στην ημερίδα που διοργάνωσε νωρίτερα το απόγευμα το περιοδικό «ΚΤΙΡΙΟ».

Συγκεκριμένα ο κ. Γιουτίκας, μεταξύ των άλλων μεγάλων έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ανέφερε για το επιχειρηματικό πάρκο τα εξής: «Στο ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον απαντούμε με τη μεθοδική μετατροπή της μεγαλύτερης άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης, αυτή, του Καλοχωρίου, σε ένα οργανωμένο επιχειρηματικό πάρκο. Η μελέτη η οποία ήδη διενεργείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάπτυξη επιχειρηματικού πάρκου είναι σε εξέλιξη και μέσα στον Ιούλιο η ΠΚΜ με τους δήμους Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Δέλτα, μαζί με τους παραγωγικούς φορείς, θα συνυπογράψουμε την αίτηση προς τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για να μετατραπεί μια περιοχή 11.000 στρεμμάτων σε επιχειρηματικό πάρκο».

Σημείωσε δε ότι με την ίδια μελέτη που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χαρτογραφούνται και οι υπόλοιπες 29 άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις σε όλη την Περιφέρεια.

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Με πληροφορίες από: voria.gr