Καραμπόλα με 5 αυτοκίνητα και ένα νεκρό στη Χαλάστρα


image

Καραμπόλα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Εθνικό Οδό μεταξύ Σίνδου και Χαλάστρας στη Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Στο τροχαίο εμπλέκονται πέντε αυτοκίνητα και ένα φορτηγό. Αστυνομικές πηγές εξηγούν πως στο συγκεκριμένο σημείο η ορατότητα είναι χαμηλή, αφού λόγω καύσης των γύρω χωραφιών από αγρότες υπάρχει πυκνός καπνός, ενώ υπάρχει και ομίχλη.

«Οι αγρότες στην περιοχή καίνε υπολείμματα ρυζιών και καλαμιών για να καθαρίσουν τα χωράφια τους. Παράλληλα υπάρχει υγρασία και ομίχλη. Ορατότητα δεν υπήρχε καθόλου όταν φτάσαμε στο σημείο», ανέφερε ο αστυνομικός της Τροχαίας.

Το ΕΚΑΒ έχει παραλάβει έναν νεκρό (37ετών) και δύο τραυματίες, οι οποίο έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η καραμπόλα των αυτοκινήτων έγινε στο ρεύμα προς Χαλάστρα. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ένα από τα 5 ΙΧ αναποδογύρισε. Η κίνηση για αρκετή ώρα διεξαγόταν από την οδό προς Ανατολικό.

Λίγο μετά τη 01.00 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Οι καταθέσεις των οδηγών προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ενημερώνει η Τροχαία.

Σχόλιο DeltaNews.gr: Το κάψιμο των υπολειμμάτων ρυζιών δεν είναι μονάχα βλαβερό για την υγεία μας μακροπρόθεσμα αλλά μπορεί να αποβεί μοιραίο και για την ζωή μας όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Το κάψιμο των υπολειμμάτων ρυζιού δεν οφέλη σε τίποτα, είναι μια ξεπερασμένη τακτική η οποία αποδεδειγμένα κακό κάνει και στην υγεία και στην ποιότητα του εδάφους. Κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι πρέπει να το καταλάβουν και σταματήσει αυτή η ξεπερασμένη πρακτική.