Καταργούνται τα Κέντρα Εκπαίδευσης-Απευθείας στις Μονάδες θα πηγαίνουν οι οπλίτες


Από πότε τίθεται σε εφαρμογή;

Προς κατάργηση βαίνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης στα οποία παρουσιάζονταν οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες, έπειτα από σχετική εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας.

Όπως όλα δείχνουν, η αλλαγή αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή τον ερχόμενο Μάρτιο, καθώς το μέτρο εγκρίθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως προβλέπεται, πλέον οι νέοι Έλληνες δεν θα παρουσιάζονται στο Κέντρο, όπου παρέμεναν επί περίπου ένα μήνα για να λάβουν εξοπλισμό, ιματισμό, να κάνουν τα βασικά εμβόλια και τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις και κυρίως να λάβουν την βασική στρατιωτική εκπαίδευση.

Από τον Μάρτιο και την 2018 Β’ ΕΣΣΟ, οι νέοι Έλληνες, που είναι υπόχρεοι στρατιωτικής θητείας, θα παρουσιάζονται σε μονάδες, οι οποίες θα ονομαστούν Σημεία Υποδοχής (ΣΥΠΟ).  Οι αλλαγές στη διαδικασία κατάταξης των νεοσυλλέκτων έχουν καθαρά επιχειρησιακή λογική, σημειώνουν στρατιωτικές πηγές.

Από τον Μάρτιο, οι νεοσύλλεκτοι θα κατατάσσονται αμέσως στις μονάδες πρώτης γραμμής στον Έβρο, τα νησιά και τη Βόρεια Ελλάδα. Όπως γράφει το protothema.gr, θα δημιουργηθούν 23 ή 24 Σημεία Υποδοχής σε όλη την ελληνική επικράτεια τα οποία θα αντικαταστήσουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης. Οι στρατευμένοι νέοι θα μένουν μόνο ένα με δύο 24ωρα στα Σημεία Υποδοχής και αμέσως θα τοποθετούνται στις μονάδες όπου θα παραμείνουν για το μεγαλύτερο μέρος της θητείας τους.

 

Πηγή: thestival.gr