Καταστροφικές οι ιδιωτικές πληρωμές για την υγεία στο 8% των Ευρωπαίων


Μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δείχνει ότι οι ατομικές ιδιωτικές πληρωμές για την υγεία είναι καταστροφικές για τους περισσότερους Ευρωπαίους.

 

 

Η υγεία είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά δεν είναι προσβάσιμη σε πολλούς. Τα συστήματα υγείας αντιμετώπισαν μια σκληρή πορεία στο χρόνο. Σήμερα, το οικονομικό κλίμα είναι αβέβαιο, τα χάσματα μεταξύ πλουσίων και φτωχών συνεχίζουν να αυξάνονται και οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες των ανθρώπων. Οι οικογένειες πρέπει να πληρώνουν για την υγειονομική περίθαλψη από την τσέπη τους. Για πολλούς είναι ακατόρθωτο.

 

Οικονομικές δυσκολίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και των χωρών υψηλού εισοδήματος προκαλούν στα νοικοκυριά οι ιδιωτικές πληρωμές για την υγεία.  Οι πληρωμές αυτές αφορούν φάρμακα και υπηρεσίες υγείας και είναι απρόσιτες για σημαντική μερίδα του πληθυσμού από 25 χώρες, σύμφωνα με νεώτερη μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.).

 

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 8% των νοικοκυριών δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες – φαγητό, ενοίκιο, λογαριασμούς κοινής ωφέλειας – εφόσον έχει προηγηθεί έκτακτη πληρωμή για υπηρεσίες υγείας. 

Τα νέα στοιχεία του Π.Ο.Υ. δείχνουν ότι οι απευθείας πληρωμές έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο σε όσους είναι λιγότερο ικανοί να πληρώσουν για την υγειονομική περίθαλψη: τα φτωχότερα νοικοκυριά, τα άτομα με χρόνιες ασθένειες και τους ηλικιωμένους.

 

Η Ευρώπη διαθέτει πληθώρα καλών πρακτικών, αλλά πολλές χώρες μπορούν να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν τους ανθρώπους από το να επιλέξουν μεταξύ υγειονομικής περίθαλψης και άλλων βασικών αναγκών.

 

Υγεία προσιτή σε όλους

 

Ο κόσμος ψάχνει για εναλλακτικές λύσεις. Λύσεις που θα του εγγυώνται μια αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας και η λύση της ιδιωτικής ασφάλισης στην υγεία κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Στο χέρι μας είναι να αντισταθμίσουμε τα κενά του δημοσίου στον τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης.  

Οι Ασφαλιστικές εταιρείες αντιλαμβανόμενες τον παλμό της εποχής, και τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, άρχισαν να δημιουργούν προϊόντα, περισσότερο οικονομικά και προσιτά, χωρίς ψιλά γράμματα, που ανταποκρίνονται στη μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού.

 

Η αντίληψη που εκφράστηκε τις προηγούμενες δεκαετίες και η οποία έκανε τον κόσμου να αντιμετωπίζει καχύποπτα την ιδιωτική ασφάλεια δεν υπάρχει. Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρίες λειτουργούν σήμερα με βάση το ιδιαίτερα αυστηρό ευρωπαϊκό πλαίσιο και πάντοτε υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας, κάτι που μας διασφαλίζει.

Η επιλογή είναι στο χέρι μας. Κανείς δεν θα αναλάβει εθελοντικά την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη εάν οι ίδιο δεν μεριμνήσουμε γι’ αυτό. Και ας πληρώνουμε υπέρογκα ποσά κάθε μήνα στα ταμεία μας. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Τι περιμένετε λοιπόν; Ενημερωθείτε σήμερα, από πιστοποιημένους ασφαλιστικούς συμβούλους, για τα προγράμματα ασφάλισης της αγοράς και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

 

                ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ. ΤΣΙΦΛΙΤΖΗΣ

                ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΤΣΑΒΟΥΝΙΔΟΥ

                ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

                ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ / ΣΙΝΔΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

                2310 718788 & 6973559748