Με λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Δέλτα


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο δήμο Δέλτα. Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις στην έδρα του Δήμου στη Σίνδο και στα Διαβατά.
Στη Σίνδο παρακολούθησε τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου ενώ αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες του 1940 ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων.
Στεφάνι κατέθεσαν επίσης ο βουλευτής της Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο πρόεδρος της κοινότητας Σίνδου, Δημήτρης Γκαμανής, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Εχεδώρου Δημήτρης Μπάκας, ο επιλοχίας πεζικού Εμμανουήλ Μαρκαντάρας, εκπρόσωποι σχολείων και συλλόγων. Παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Γλώσσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Κώστας Δουσδαμπάνης και Ευάγγελος Βαμβάκος, πολλοί τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου. Η παρέλαση έλαβε χώρα με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Δέλτα.
Ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε «Τιμούμε την Ανδρεία, την Αφοσίωση και την Πίστη των Ελλήνων Ηρώων που με τον αγώνα και την Αυτοθυσία τους αντιστάθηκαν στους Ναζί κατακτητές. Κατάφεραν καίριο πλήγμα στο Ναζισμό και το Φασισμό και έδωσαν χώρο στην Ελευθερία. Το παράδειγμα τους θα μας οδηγεί και θα μας διδάσκει πάντα ότι μέσα από την ομόνοια και την ομοψυχία μπορούμε να πετύχουμε θαύματα, κάτω ακόμα και απ’ τις χειρότερες συνθήκες. Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους!».
Συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου, τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιώργο Κυριακίδη, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Γλώσση, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Βούλα Ελευθεριάδου, τον γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μαυρομάτη, τον πρόεδρο του ΚΠΟΔ Βαγγέλη Χαλβατζή τον πρόεδρο της β’ βάθμιας σχολικής επιτροπής Αντώνη Αντωνιάδη, την πρόεδρο της κοινότητας Διαβατών ΠωλίναΤσίντου και τον πρόεδρο της κοινότητας Ν.Μαγνησίας, Θόδωρο Καράδαλη.
Ο δήμαρχος Δέλτα παρακολούθησε την παρέλαση από την μαθητιώσα νεολαία των Διαβατών και της Μαγνησίας, των εκπροσώπων των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων που έγινε στην κοινότητα Διαβατών. Νωρίτερα ο δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ηρώων. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων των εκπροσώπων του Γ.Σ.Στρατού, της Αστυνομίας, των σχολείων και των συλλόγων της περιοχής.
Στην κοινότητα Βραχιάς, τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου παρακολούθησε η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Βούλα Ελευθεριάδου εκπροσώπησε το δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη στις επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην κοινότητα Ανατολικού. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Χρήστος Ναζλίδης εκπροσώπησαν το δήμαρχο στις επετειακές εκδηλώσεις της κοινότητας Καλοχωρίου ενώ ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Διονύσης Λιακόπουλος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που έλαβαν χώρα στην κοινότητα της Χαλάστρας. Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας, Αγροτουρισμού Φάνης Αλμπάνης βρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις σε Κύμινα και Μάλγαρα.