Καθαρίστηκαν τα ρέματα του Δήμου Δέλτα από την Περιφέρεια


Ο προϋπολογισμός του έργου έφτασε τα 2.000.000 ευρώ.

Σειρά μεγάλων παρεμβάσεων καθαρισμού των ρεμάτων σε δύο δήμους, που είχαν πληγεί στις περσινές θεομηνίες της 15ης και 17ης Νοεμβρίου, ολοκλήρωσε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις ήταν έκτακτες και δεν έχουν σχέση με τα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Αφορούσαν αποκλειστικά στις καταστροφές από τις καιρικές συνθήκες του προηγούμενου Νοεμβρίου, που υπέστησαν τα ρέματα, οι χείμαρροι και οι τάφροι στους δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνας και στην αποκατάστασή τους, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στη φετινή αντιπλημμυρική περίοδο.

Οι παρεμβάσεις πολιτικής προστασίας μάλιστα απορρόφησαν ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσό (κοντά στα 3,5 εκ. ευρώ), αφού για την ολοκλήρωσή τους ο προϋπολογισμός στο δήμο Δέλτα έφτασε στα 2 εκατ. ευρώ και στο δήμο Χαλκηδόνας περίπου στα 1,5 εκατ.

Υπενθυμίζεται ότι καταστροφές από εκείνη την περίοδο υπέστησαν πολλές περιοχές στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς η κακοκαιρία χτύπησε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και Κιλκίς.

Σε όλες τις περιοχές, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας προγραμματίστηκαν και έγιναν οι επείγουσες επεμβάσεις για να θωρακιστούν αντιπλημμυρικά για τη φετινή χειμερινή περίοδο.

Οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων στους δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνας πάντως είναι εντυπωσιακές, καθώς έχουν καθαρίσει στην περιοχή της Χαλκηδόνας οι κρισιμότερες τάφροι, που προστατεύουν την ευρύτερη περιοχή, όπως για παράδειγμα Ελεούσας, Βαρδαρόβαση, Κουφαλίων, Φάκα Μπαξέ κτλ.

Στον δε δήμο Δέλτα ολοκληρώθηκαν οι αντίστοιχες παρεμβάσεις στα οδικά δίκτυα, αλλά και στους οικισμούς Χαλάστρας, Κυμίνων, Βραχιάς, Νέας Μαγνησίας και στο ανάχωμα του Καλοχωρίου.

Πλέον απομένουν μόνο να γίνουν οι πληρωμές, οι οποίες αναμένεται να εγκριθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Πηγή: voria.gr