Kαθηγητής ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση: «Παρερμήνευσε την επιθυμία μου να βοηθήσω»


Kαθηγητής ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση: «Παρερμήνευσε την επιθυμία μου να βοηθήσω»

Τι απαντάει ο καθηγητής Γεωλογίας του Αριστοτελείου που λύνει τη σιωπή του και μιλάει αποκλειστικά στο MEGA, στα όσα τον κατηγορούν σχετικά με περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης σε πρώην φοιτήτρια του η οποία τον κατηγόρησε ότι την έκοψε 10 φορές από το μάθημα του.

«Ένιωσα την μεγαλύτερη πικρία στην ζωή μου γιατί έφτασα στο σημείο να σκέφτομαι αν είναι δυνατόν ένα παιδί δικό μου μαθητής μου να φτάνει σε τέτοιο σημείο να προσβάλλει ένα δάσκαλό του, να λέει αναλήθειες, να λέει πράγματα που δεν στέκουν καθόλου, να λέει ότι έκανα κάτι ενώ δεν έκανα ούτε καν λεκτικά δεν προσπάθησα να μειώσω την προσωπικότητά της ή οτιδήποτε άλλο. Πάντοτε ήμουν φιλικός με τα παιδιά για να έχουν το θάρρος να έρχονται να τους λύνω απορίες να έχουν εμπιστοσύνη στον δάσκαλο γιατί αλλιώς οι σπουδές δεν πάνε καλά.»

«Δεν κοιμήθηκα ούτε ένα λεπτό το βράδυ τα παιδιά μου είναι αναστατωμένα η κόρη μου έψαχνε τις ειδήσεις. Κόρη και γιος γιατροί τι θα σκεφτούν; Θα λένε τι πρότυπο είχαμε; Εσφαλμένη εικόνα; Πονάει δεν καταλαβαίνετε. Δεν φαντάζεστε. Σε άλλες περιπτώσεις θα ένιωθα αγανάκτηση αλλά από δικό σου παιδί νιώθεις πικρία αχαριστία. Ας παρουσιαστεί μπροστά μου αν μπορεί και να μου πει τι της είπα το τι της έκανα δεν υπάρχει περίπτωση να μπορεί να αποδείξει ή να πει ότι ξέρεις με ακούμπησε. Ούτε στο χέρι να πει ότι την προσβάλαν.»

-Την θυμάστε τη γυναίκα αυτή;

«Την θυμάμαι πολύ αμυδρά την θυμάμαι γιατί έκανα εργαστήρια στα παιδιά , κανένας καθηγητή δεν έκανε τα ανέθεταν σε βοηθούς μεταπτυχιακούς και τα λοιπά. Πολλές φορές ήμουν σε όλα τα τμήματα 7 φορές την εβδομάδα και έτσι μάθαινα τα παιδιά.»

«Επικαλείται ότι κόπηκε 10 φορές και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές της για χάρη μου. Δηλαδή ότι την κυνηγούσα με άλλα λόγια. Μπορώ να πω το εξής για αυτό το πράγμα. Είχε το δικαίωμα με βάση νόμου μετά από την 3η φορά να ζητήσει να εξεταστεί από άλλη επιτροπή που δεν μετείχα εγώ. Γιατί δεν το έκανε;»

«Την συνάντησα μια φορά μετά από πολύ καιρό στον δρόμο και την ρώτησα τι θα γίνει δεν θα έρθεις να πάρεις το πτυχίο; Οι άλλοι ήρθαν το πήραν οι παλιοί τους βοηθήσαμε. Ε θα έρθω μου λέει και της είπα όταν αποφασίσεις να ξεκινήσεις το διάβασμα έλα στο γραφείο μου φέρε το βιβλίο σου να σου πω θα διαβάσει και που να δώσει βάση… καλά; Καλά.

«Την είδα στις εξετάσεις ήρθε δεν ήρθε δεν θυμάμαι πολλά παιδιά. πάντως μετά είδα κακό γραπτό και ήρθε στο γραφείο μου και απαίτησε αφού είπα ότι θα την βοηθήσω να την περάσω με τον βαθμό που είχε γράψει. Εγώ της είπα ότι δεν μπορώ να την περάσω και από τότε δεν την έχω ξαναδεί.»

Και ούτε υπήρχε περίπτωση να δείτε ερωτικά μία μαθήτρια φοιτήτρια;

«Τα παιδιά μου; Αυτά ήταν παιδιά μου ορισμένα ήταν εγγόνια μου.όταν προχώρησαν τα χρόνια ήταν εγγόνια μου. Είναι δυνατόν; Ήταν πιο μικρά από τα δικά μου τα παιδιά. Πώς θα έβλεπα ένα παιδί, ένα παιδί πραγματικά ένα παιδί. Τα έβλεπα σαν δικά μου παιδιά. Ρωτήστε τα παιδιά που πηγαίναμε στο ύπαιθρο για ασκήσεις εκδρομές πολυήμερες. Γιατί δεν υπήρξε από εκεί παρατήρηση ή ότι κάτι δεν πάει καλά.»

Εσείς είστε από τους ανθρώπους που δεν ακουμπούσατε ποτέ μαθήτρια;

«Φυσικά ποτέ ήταν πιο μικρά από τα παιδιά μου είναι δυνατόν δεν έχω συναίσθηση; δεν κυκλοφορώ στον κόσμο. Είμαι δάσκαλος κυρίως μαθαίνω στα παιδιά ήθος.»

Δεν είχαν πέσει στην αντίληψή σας καταγγελίες;

«Ακουγόντουσαν διάφορα έρχονταν και παιδιά μου έλεγαν ότι σε κατηγορούν ότι έτσι ΄΄ότι αλλιώς αλλά όλα καταλαβαίνουμε πως… Νομίζουν ότι το κάνει για να εκμεταλλευτείς την θέση σου? Αν ήθελα να εκμεταλλευτώ δεν θα βοήθαγα»

Άρα παρερμήνευσαν;

«Μπορεί την επιθυμία μου να βοηθήσω να της εξέλαβαν σαν κάτι άλλο. Ρωτήστε χωρίς να ξέρουν ότι σας στέλνω εγώ πως τους συμπεριφέρθηκα…

Θα σας παραπέμψω να ρωτήσετε 44 χρόνια δεν τα πετάς έτσι . 44 χρόνια προσφοράς. Σαν καθηγητής είχα 5.000 φοιτητές. 3.000 κορίτσια. Είναι δυνατόν σε όλο αυτό τον πληθυσμό να υπάρχει 1 άτομό? 2 άτομα? Δεν θα υπήρχαν και άλλες καταγγελίες.»

Δείτε το βίντεο: