Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε Χαλάστρα και Σίνδο στις 22/10/2016


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε Χαλάστρα και Σίνδο στις 22/10/2016

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Στις 10.30 π.μ., θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χαλάστρας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος με την παρουσία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Στις 11.15 π.μ. Τελετή αποκαλυπτηρίων αναθηματικής στήλης στην ανατολική είσοδο της Δημοτικής Κοινότητας Χαλάστρας (παραπλεύρως γηπέδου Καμπανιακού) προς τιμή των κατοίκων που στις 22-23 Οκτωβρίου 1912 έφτιαξαν γέφυρες για να περάσει ο Ελληνικός στρατός τον πλημμυρισμένο Αξιό ποταμό και να εισέλθει πρώτος ως απελευθερωτής στη Θεσσαλονίκη.
Επιμνημόσυνη δέηση
Ομιλία Δημάρχου κ. Ευθυμίου Φωτόπουλου
Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή – πρώην Δήμαρχο Χαλάστρας κ. Γρηγόριο Χαντέ
Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Παρέλαση μαθητικών τμημάτων του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου, του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Χαλάστρας, του Χορευτικού Τμήματος Χαλάστρας του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα, του Συλλόγου Δράσεων και Πολιτισμού «Η Χαλάστρα» καθώς και του 1ου Σύστημα Προσκόπων Χαλάστρας.

Στις 12.30 μ.μ., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα (Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου) όπου θα εγκαινιάσει τις εκθέσεις «Η Ευζωνική Στολή» – συλλογή Α. και Λ. Χαΐτογλου και «Η ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13 / Η απελευθέρωση της Μακεδονίας» του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης του Δήμου Δέλτα, σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.