Τα κέντρα φιλοξενίας σε Σίνδο και Καλοχώρι κλείνουν, τα κέντρα στα Διαβατά αναβαθμίζονται


Τα κέντρα φιλοξενίας σε Σίνδο και Καλοχώρι κλείνουν, τα κέντρα στα Διαβατά αναβαθμίζονται

Τις δομές φιλοξενίας προσφύγων στη Μακεδονία που θα κλείσουν μόλις δημιουργηθούν νέες δομές και αναβαθμιστούν υπάρχουσες σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε σήμερα στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. 


Όπως σημείωσε, θα κλείσουν κατά σειρά οι δομές: Καραμανλή στη Σίνδο, αποθήκες Ηλιάδη στο Καλοχώρι, Φράκαπορ κοντά στοn βιολογικό καθαρισμό της Σίνδου, Φέσσα στον Δήμο Ωραιοκάστρου, Σινατέξ στον Δήμο Λαγκαδά και η δομή στο Βαγιοχώρι που υπολειτουργεί, ενώ το κέντρο που λειτουργεί στο χώρο της Αλεξίλ στο Δερβένι θα παραμείνει μέχρι το Πάσχα. Στο Κιλκίς θα κλείσουν οι δομές στη Νέα Καβάλα και το Χέρσο. 


Εξάλλου θα αναβαθμιστούν η δομή στα Διαβατά, ο χώρος της Σόφτεξ, ο χώρος που βρίδκεται στον Δήμο Παύλου Μελά και η δομή στα Βασιλικά. Παράλληλα ξεκίνησαν εργασίες στο Χωρύγι Κιλκίς, θα αναβαθμιστούν οι χώροι στην Αλεξάνδρεια και τη Βέροια Ημαθίας, τα Γιαννιτσά Πέλλας, το Κτήμα Ηρακλή Πιερίας και την Πέτρα Ολύμπου. Στις Σέρρες ξεκίνησαν εργασίες για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων στην πρώην ΚΕΓΕ, ενώ στη Δράμα προετοιμάζεται ένα διώροφο κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 


Ο κ. Αλεξανδρίδης επισήμανε ότι ενώ στην Κεντρική Μακεδονία βρισκόταν 23.000 πρόσφυγες και μετανάστες, σήμερα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί στις 16.000.

Πηγή ΑΜΝΑ